Martin Lepperød:

Mistet søsteren: - Kjempeforferdelig

«P3morgen»-programlederen forteller åpent om da storesøsteren døde av kreft da han var barn.

MARTIN LEPPERØD: Martin Lepperød åpner seg opp om sin kreftsyke søster i Tv2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I lørdagens episode av «En kveld hos Kloppen» får Solveig Kloppen (50) besøk av programleder Guri Solberg (45), artist Regina «Myra» Tucker (26) og «P3morgen»-programleder og komiker Martin Lepperød (28).

For sistnevnte blir det en følelsesladet kveld hjemme i hagen hos Kloppen i Tåsen hageby i Oslo. I programmet forteller radioprofilen åpenhjertig om da han mistet storesøstera si til kreft.

Lepperød står bak podkasten «Hamstern min ble spist av en hund», der formålet er å snakke om døden på en måte som ikke er trist og tung. 28-åringen var bare ti år gammel da søstera døde.

Hun ble 24 år gammel.

- Søstera mi fikk en veldig sjelden krefttype som eldre menn får. De oppdaget det litt sent. Hun var ei superlivlig, kul kreativ jente som gikk på Westerdals, sier Lepperød åpenhjertig.

NY HUMORSERIE: Komiker Martin Lepperød spiller en av hovedrollene i humorserien «Bislett bnb», som har premiere på TV 2 Play til høsten. Her er de første bildene. Video: TV 2 Vis mer

- Mye sorg

Søstera bodde ikke hjemme den gang, men flyttet tilbake da hun ble syk.

- Det var veldig fint. Da fikk vi være masse sammen, og jeg la egentlig aldri merke til at hun var syk. For meg var hun bare den dødskule, morsomme søstera, sier programlederen i kveldens program.

28-åringen beskriver deretter dagen da søstera gikk bort. En kveld var store deler av familien samlet, så kom naboen på besøk - noe ti år gamle Lepperød reagerte på. Naboen svarte at hun skulle passe på dem.

- Så ble vi ropt ned av pappa som da fortalte at Linda har gått bort. Det var kjempeforferdelig. Og så fikk vi lov til å gå ned - og det er jeg er veldig glad for at mamma og pappa gjorde - at de ga oss opplevelsen av å se døden, at søstera vår ikke bare skal forsvinne nå. Vi skal få lov til å gå ned og tenne lys og si hadde til henne, se henne ligge der.

Videre forteller han om tida etterpå:

- Det var mye sorg, men det var også veldig fint. Vi var så mye sammen og snakket om Linda og mintes henne.

Se og Hør har vært i kontakt med Martin Lepperød, som ikke har noen ytterligere kommentarer.

GA ALT: Programlederne er kjent for å gi alt under P3aksjonen, og i år var intet unntak. Martin Lepperød ga alt for å samle inn penger til TV-aksjonen. Video: NRK/ Rød Løper Vis mer

Kjent fjes

Martin Lepperød har de siste åra blitt et kjent fjes for det norske folk. Han tok over som programleder i «P3morgen» sammen med Adelina Ibishi i 2020, og har også markert seg som komiker og podkaster.

På nyåret kunne 28-åringen også avsløre overfor «P3morgen»-lytterne at han hadde fridd til kjæresten Maren i juleferien.

P3 GULL: Programleder Martin Lepperød ofret håret sitt under årets P3 gull. Vis mer

- Jeg fridde på den minste romantiske måten. Hvis jeg hadde forsøkt å fri på den dårligste måten, så hadde jeg ikke fått det til så dårlig som jeg gjorde det. Det var kanskje det dårligste frieriet jeg har hørt om, sa han til medprogramleder Adelina Ibishi på direkten.

Lepperød fortalte videre at han var redd for at kjæresten skulle trekke seg etter å ha blitt fridd til, på grunn av måten han gjorde det på.

- Jeg har tenkt på dette en stund og vit at alle som har fridd, eller skal det, shit altså, for en berg-og-dal-bane av følelser du skal igjennom. Vi snakker om frieri og bryllup, men noen må forberede deg mentalt på hva du skal gjennom, sa 28-åringen.

LES OGSÅ: Realityprofil smittet etter partytur

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer