Harald Eia:

Mistet sønnen

Harald Eia og Nadina Bouhlou åpner opp i ny podkast.

ÅPNER OPP: Harald Eia og Nadina Bouhlou åpner opp om tapet av sønnen i ny podkast. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag slipper NRK podkasten «Tobias», som handler om programleder Harald Eia og samboeren Nadina Bouhlou, som i 2019 opplevde alle foreldres mareritt.

Paret fikk en sønn med alvorlig arvelig sykdom. I beskrivelsen av podkasten kommer det fram at paret forteller om månedene hvor sønnen klamret seg til livet, og om tiden etter.

VELGER ÅPENHET: Harald Eia og Nadina Bouhlou forteller om tapet av sønnen i ny podkast. Foto: NTB Scanpix
VELGER ÅPENHET: Harald Eia og Nadina Bouhlou forteller om tapet av sønnen i ny podkast. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avsluttet behandlingen

- Folk som kjenner meg, vet at jeg er en ganske privat person. Å snakke om dette, så åpent og inngående, er ikke noe jeg trodde jeg ville gjøre, sier Bouhlou i podkasten.

Seks uker før parets andre barn skulle komme til verden oppsto komplikasjoner, og sønnen ble født med akutt keisersnitt. Den lille gutten fikk navnet Tobias, samme navn foreldrene har valgt å kalle podkasten hvor de nå forteller om ham.

- Det er en ting jeg må advare mot. Det er en slags skade jeg har fått av dette, at jeg begynner bare å gråte, forteller Eia i podkasten.

- Aldri feil å bry seg

Den lille gutten klamret seg til livet i to måneder, og gikk gjennom flere operasjoner. Legene bestemte seg for å avslutte behandlingen.

- Kanskje det er noen som går gjennom noe av det samme, akkurat nå. Noen som tenker at de aldri vil bli glade igjen. Men det kan skje, man kan bli glad igjen, sier Bouhlou.

Eia ønsker å formidle at det aldri er feil å bry seg. Selv om man blir ubekvem og tenker at de som står midt i tragedien har nok med sitt, er det aldri feil å sende en SMS, eller spørre hvordan det går, forteller han.

I podkasten medvirker også journalist Joachim Førsund, som er venn av både Eia og Bouhlou.

- Da dette skjedde, reagerte jeg som alle Eia og Bouhlou venner gjorde: Vi var redde, fortvila og vi syntes forferdelig synd på dem, sier han til NRK, og fortsetter:

- Men så vokste det fram en annen følelse også: Jeg var vanvittig imponert over hvordan de håndterte situasjonen. De holdt oss oppdatert, var åpne om følelsene sine og inviterte oss til sykehuset.

Fra tidligere har paret sønnen Johan sammen.

Se og Hør har vært i kontakt med Harald Eia, som opplyser at de ikke ønsker å kommentere saken utover det som blir sagt i podkasten.

LES OGSÅ: - Surrealistisk og grusomt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer