Danijela Pavlica:

Mistet sønnen: - Håpet han skulle våkne

Den svenske influenseren mistet sin ufødte sønn for tre uker siden. Nå forteller hun hva som skjedde.

DØDFØDSEL: Den svenske influenseren Danijela Pavlica mistet sønnen sin for tre uker siden. Nå åpner hun seg om opplevelsen. Foto: Instagram / Danijela Pavlica
DØDFØDSEL: Den svenske influenseren Danijela Pavlica mistet sønnen sin for tre uker siden. Nå åpner hun seg om opplevelsen. Foto: Instagram / Danijela Pavlica Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober i fjor kom den hyggelige nyheten om at den svenske influenseren Danijela «Dani» Pavlica (29) ventet sitt andre barn med samboeren Babak Faramarzian (38). Fra tidligere har paret datteren Vienna (2).

Vi advarer om sterke bilder i saken.

For drøye tre uker siden kom imidlertid beskjeden om at familien på tre, som gledet seg stort til det nye familietilskuddet, hadde mistet den lille gutten.

Den gang delte nemlig 29-åringen et hjerteskjærende innlegg på Instagram, der hun kunne avsløre at sønnen døde i magen.

«Vår elskede englesønn. Så forferdelig og urettferdig. Vi har mistet barnet vårt, som døde i magen», innledet hun teksten med. Den gang kom det ikke frem hva som hadde skjedd.

I et intervju med Spädbarnsfonden forteller nå influenseren om sjokket og sorgen, og avslører samtidig hva som egentlig skjedde.

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i ett innlegg på instagram melder Teigen selv at de har mistet barnet. Vis mer

- Veldig, veldig sjokkerende

Et vanlig svangerskap varer i rundt 40 uker. 29-åringen kom imidlertid bare til uke 34, etter at sønnen Lyons hjerte sluttet å slå i magen. Influenseren forteller til at hun i rundt to ukers tid hadde lagt merke til at sønnen beveget seg mindre og mindre.

- Jeg var i uke 34, og hadde nettopp vært på en rutinebesøk og tatt ultralyd samme uke som dette skjedde. Alt så bra ut på rutinesjekken, og jeg kunne ikke i min villeste fantasi forestille meg at noe som dette kunne skje.

Da hun våknet en morgen kort tid senere, var det stille i magen.

- Vel på plass kunne de kjapt konstatere at de ikke fant noen hjertelyd hos sønnen vår. Det kom som et sjokk, og jeg tror ikke jeg helt skjønte beskjeden jeg fikk. Alt var bare veldig, veldig sjokkerende, og jeg var som i en tåke, forteller hun ærlig.

DØDFØDT: Christina Perri gledet seg stort til å bli mor for andre gang. Slik ble det ikke. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

13 timer

Sammen med samboeren Babak ble de enige med sykehuspersonalet om at de skulle reise hjem for å samle seg, før turen gikk tilbake til sykehuset for å sette igang fødselen.

Fødselen tok 13 timer, og hun påpeker at både hun og samboeren fikk gode muligheter til å stille spørsmål, gråte og bearbeide den triste situasjonen.

- Det var den fineste fødselen jeg har vært med på. Jeg vet at jeg var helt klar over at han ikke levde, men et sted innerst inne håpet jeg at han skulle våkne. Jeg hadde byttet alt i livet mot å høre hans lille skrik. «Vær så snill, bare en gang. Han sover bare. Snart våkner han og er med oss», tenkte jeg. Det var ren ønsketenkning, og innerst inne visste jeg at det ikke kunne skje, legger hun til.

Slo ring om venninnen

Da influenseren først delte den triste nyheten med følgerne sine, var hennes gode influenserkollegaer raskt ute med å slå ring rundt henne.

Blant influensernavnene som sendte sine kondolanser i kommentarfeltet var Alice Stenlöf, Nicole Falciani, Margaux Dietz, Mathilda Djerf og Janni Olsson Delér. Også stjerneartisten Zara Larsson uttrykte sin støtte.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

«Sender all kjærlighet jeg kan - og styrke til dere. Verdens fineste engel har nå kommet til himmelen», skrev Bianca Ingrosso (26) i kommentarfeltet.

«Kondolerer med hele mitt hjerte», kommenterte Pernilla Wahlgren (53).

«For alltid i våre hjerter», skrev Kenza Zouiten Subosic (29), som selv var gravid på det tidspunktet. 6. mars fødte hun en liten gutt.

LES OGSÅ: Babyen var dødfødt. Nå snakker hun ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer