BARNET KOM ALDRI TIL VERDEN: I et intervju med VG+ forteller KrF-leder Knut Arild Hareide om babyen som ikke overlevde svangerskapet. Her er han med kona Lisa Marie Larsen. Foto: Stella Pictures
BARNET KOM ALDRI TIL VERDEN: I et intervju med VG+ forteller KrF-leder Knut Arild Hareide om babyen som ikke overlevde svangerskapet. Her er han med kona Lisa Marie Larsen. Foto: Stella PicturesVis mer

Mistet sitt ufødte barn

KrF-leder Knut Arild Hareide opplevde marerittet.

SEOGHØR.NO: Da KrF-partileder Knut Arild Hareide 1. april gjestet P2s «Politiske kvarter», avslørte han at kona, Lisa Marie Larsen, ventet parets andre barn.

SAMMEN I SORGEN: Knut Arild og Lisa Marie opplevde tomhet etter den triste nyheten. Foto: Henning Jensen, Se og Hør
SAMMEN I SORGEN: Knut Arild og Lisa Marie opplevde tomhet etter den triste nyheten. Foto: Henning Jensen, Se og Hør Vis mer

På spørsmål om han på det tidspunktet var klar for en plass i regjeringen, avslørte han nyheten om svangerskapet.

– Det er en politisk analyse som kanskje ikke er fullt så enkel. Nå kan det jo være det blir pappapermisjon på meg også i 2015, svarte Hareide.

Men det blir det dessverre ikke. Til VG+ snakker nå Hareide ut om barnet som aldri kom. De fikk den triste beskjeden om at det ikke lenger var noe liv i Lisa Marias mage.

- Broren min ventet også barn omtrent samtidig, og vi hadde gledet oss over at disse to barna kanskje kunne gå i samme klasse, sier KrF-lederen til avisen.

Hareide sier han opplevde en sterk følelse av tomhet etter at den triste beskjeden kom.

- Jeg bebreider meg selv for at jeg allerede hadde fortalt omverdenen at vi ventet barn igjen, men vi trodde begge det var trygt etter tre måneder.

- Det har gjort at mange har spurt etter barnet vi ventet. Det har vært vondt å si at vi mistet barnet, men samtidig har vi kjent på mye omsorg og støtte, forteller han.

Hareide og Larsen har datteren Sara Margrete (1,5) fra før.

– Det å bli pappa har vært en berikelse i livet mitt, og det har vært mer stas enn jeg hadde trodd, fortalte Hareide til Se og Hør etter at datteren ble født.

LES OGSÅ: Røpet babynyhet i politisk debatt