Katrine Lunde:

Mistet sitt ufødte barn: - Tung tid

Katrine Lunde (41) spilte EM og tok gull med Norge i desember, bare kort tid før mistet hun sitt ufødte barn. Nå snakker hun åpent om den tøffe perioden.

TUNGT: Katrine Lunde mistet sitt ufødte barn i fjor. Nå forteller hun om hendelsen. Foto: Vidar Ruud / NTB
TUNGT: Katrine Lunde mistet sitt ufødte barn i fjor. Nå forteller hun om hendelsen. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

28. november ble det sendt ut pressemelding fra Håndballforbundet om at keeperveteranen skulle slutte seg til den norske EM-troppen.

På høsten hadde Lunde selv meldt forfall til mesterskapet. Årsaken var at hun og mannen Nikola Trajkovi ventet sitt andre barn. I pressemeldingen ble det oppgitt at familien hadde mistet det ufødte barnet. Den gangen ville hun ikke kommentere mer rundt det.

- Det var en tung periode for meg og familien min, forklarer hun til Dagbladet.

- Hvorfor valgte du å spille EM?

- Man har ulike måter å gå gjennom ting på. Jeg og min mann hadde en fin tid hvor vi pratet mye om det, og fant ut at det var fint for meg å kunne fokusere på noe annet, og på landslaget har jeg også noen av mine beste venninner, svarer Lunde.

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i ett innlegg på instagram melder Teigen selv at de har mistet barnet. Vis mer

- Naturlig

Hun forteller at det fungerte godt for henne å spille mesterskapet, som Norge til slutt vant.

Hun forteller at siden hun selv hadde gått ut med at graviditeten var årsaken til at hun opprinnelig ikke skulle spille EM, hadde hun ikke så mye annet valg enn å fortelle hva som hadde skjedd da hun kom inn i troppen.

- Om jeg ikke hadde sagt noe hadde det blitt enda mer spekulasjoner.

PRIVAT SORG: Håndball-keeper Katrine Lunde. Foto: Gorm Kallestad / NTB
PRIVAT SORG: Håndball-keeper Katrine Lunde. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

- Hvordan har det vært å være åpen om hva som skjedde?

- Det er vanskelig å vite hvordan man skal agere i slike situasjoner man aldri har opplevd før. Så er det enda tynge å ikke kunne dele det med noen. Det er også en naturlig ting, det er mange som aborterer eller mister barnet under graviditet. Det er tungt, men også greit å snakke om det, og jeg håper det kan hjelpe andre i samme situasjon til å kunne snakke om det, forklarer hun.

DØDFØDT: Christina Perri gledet seg stort til å bli mor for andre gang. Slik ble det ikke. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Største som kunne skjedd

41-åringen har vunnet det som er å vinne. EM, VM og OL på landslag. Serien i Norge, Danmark og Ungarn.

Likevel er sulten fortsatt der, og smilet er bredt når hun sier at sommeren er booket.

Hun møter Dagbladet i Kristiansand dagen før Vipers-troppen reiste til Budapest for Final four i Champions League.

Om Vipers vinner vil det være andre gang et norsk lag vinner turneringen, sist var Larvik i 2011. Selv har Lunde vunnet turneringen fire ganger.

ÅPEN: Hertuginne Meghan avslører at hun mistet ufødt barn. Hoffekspertene hyller henne. Video: Caroline Vagle og Anders Johan Stavseng. Vis mer

- Hvor spesielt hadde det vært å vinne med laget fra hjembyen?

- Det hadde vært helt fantastisk. Hvis det skjer hadde det vært noe av det største som kunne skjedd, smiler Lunde, før hun etter noen stille sekunder legger til:

- På håndballbanen.

Vipers møter russiske CSKA i semifinale lørdag kveld. I den andre semifinalen spiller Györ med landslagskaptein Stine Bredal Oftedal på laget, mot Brest Bretagne.

ÅPNER OPP: I fredagens episode av «Senkveld» på TV 2, blir det mange følelser for Julie Bergan når hun forteller om hvordan det oppleves å ha kjærlighetssorg som artist. Video: TV 2 Vis mer

Nora Mørk var en del av Larvik-laget for ti år siden. Siden har hun tre nye titler i bagasjen.

- Vi drar nesten med et helnorsk lag, det er kjempebra for norsk håndball, og veldig spesielt. Jeg gleder meg kjempemye. Det er tre gode lag, men vinner vi semifinalen kan alt skje, sier Mørk om tittelsjansene.

LES OGSÅ: Nora Mørks mor diagnostisert med brystkreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer