TILBAKE I SÅPEUNIVERSET: Toralv Maurstad blir atter en gang å se som hotellkongen Georg Anker-Hansen i såpeserien «Hotel Cæsar» på TV 2. Her med cæsar-kollegene Kim Kolstad og Anette Hoff under TV2s høstlansering tidligere i august. Foto: NTB scanpix
TILBAKE I SÅPEUNIVERSET: Toralv Maurstad blir atter en gang å se som hotellkongen Georg Anker-Hansen i såpeserien «Hotel Cæsar» på TV 2. Her med cæsar-kollegene Kim Kolstad og Anette Hoff under TV2s høstlansering tidligere i august. Foto: NTB scanpixVis mer

Mistet sin seks måneder gamle sønn

- Jeg skulle gjerne hatt flere barn, men sånn ble det dessverre ikke, forteller skuespiller Toralv Maurstad.

SEOGHØR.NO: Den folkekjære skuespilleren og instruktøren Toralv Maurstad fyller 87 år om nøyaktig tre måneder, og er til tross for sin høye alder i full sving som frilanser.

Til høsten blir han igjen å se i rollen som Georg Anker-Hansen i TV 2-såpeserien «Hotel Cæsar», og er også aktuell i underholdningsprogrammet «Stjernene på slottet» på samme kanal.

På privaten er Maurstad lykkelig gift med skuespiller og regissør Beate Eriksen (52), og har sønnen Peder fra sitt første ekteskap med den svenske skuespilleren Eva Henning (93).

Til VG Helg forteller han om den store sorgen han opplevde da han og ekskonen mistet en liten gutt:

- Min første kone, Eva, og jeg mistet en sønn da han var seks måneder gammel. Ikke lenge etterpå skulle jeg spille en hundset mann som tok livet av sin mor, og da sa regissøren at jeg skulle hulke over den døde kroppen. Jeg nektet. Jeg var sikker på at det ble feil å hulke, fordi jeg selv hadde opplevd en stor sorg, og reagert på min måte - uten store ytre tegn. Ifølge folk er det den beste rollen jeg har gjort noensinne.

I dag har sønnen Peder gitt skuespillerlegenden flere barnebarn, som han sier gir ham enormt mye glede. Men til magasinet forteller han allikevel at han kunne ønske at han selv hadde fått flere barn.

- Jeg skulle gjerne hatt flere barn, men sånn ble det dessverre ikke.

Maurstad debuterte som skuespiller i 1949 ved Trøndelag Teater, og har blant annet utdannelse fra Royal Academy of Dramatic Art i London.

LES OGSÅ: Her er lille North West!