Mistet sin nære venn

Therese Johaugs pappa forteller at hun har tatt tapet av vennen svært tungt.

TÅREFULLT: Marit Bjørgen tok gull og Heidi Weng tok bronse, men begge var preget av sorg i dag. Foto: All Over Press
TÅREFULLT: Marit Bjørgen tok gull og Heidi Weng tok bronse, men begge var preget av sorg i dag. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Therese Johaug (25) er sterkt preget etter å ha mistet sin nære venn - lillebroren til lagveninnen Astrid Uhrenholdt Jacobsen (27), Sten Anders.

Pappa Thorvall Johaug bekrefter til avisen Østlendingen at Therese har tatt tapet av vennen svært tungt.

- Det er vanskelig å si i hvor stor grad dette påvirket løpet hennes, men det er klart at det har kostet energi, sier Thorvall Johaug til Østlendingen.

- Jeg er meget imponert over løpet hennes.

 

Sørgebånd

Therese kom på fjerdeplass i OL-åpningen, bare 1,4 sekunder bak pallen. Marit Bjørgen tok gull, Charlott Kalla sølv og Heidi Weng bronse. De norske langrennsjentene gikk alle med sørgebånd etter det uventede dødsfallet.

På spørsmål fra TV2 om hun hadde vurdert å trekke seg før lørdagens øvelse, svarte Therese Johaug dette: - Jeg skulle gå det skirennet, og jeg skulle gå for Sten Anders.

 

Gråtkvalt

Under pressekonferansen etter at rennet var over, slet Johaug med å holde tårene tilbake. Ifølge Dagbladet forlot Johaug pressekonferansen etter bare to minutter.

Også medaljevinnerne Marit Bjørgen og Heidi Weng kjempet med tårene.

- Astrid ville gjerne at vi skulle gå for broren hennes i dag, og det gjorde vi, sa en gråtkvalt Marit Bjørgen til TV2.

Og Astrid takket lagvenninnene sine for støtten via Twitter.

- Mine fantastiske jenter... Dere er min styrke, i tykt og tynt. Takk for sørgebånd. Evig takknemlig, om det blir medaljer eller ei, skrev hun.

 

 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer