Leif Einar «Lothepus» Lothe:

- Mistet sangstemmen

Forteller om det eneste som plager han etter kreftdiagnosen.

FIKK KREFT: Det var i 2017 Leif Einar Lothe fikk påvist strupekreft. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
FIKK KREFT: Det var i 2017 Leif Einar Lothe fikk påvist strupekreft. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer
Publisert

Det var høsten 2017 Leif Einar «Lothepus» Lothe (52) kunne fortelle til Dagbladet at han hadde fått påvist strupekreft og måtte inn til operasjon.

Han hadde i lengre tid kjent på plager i halsen, og bestemte seg for å undersøke hva som kunne være årsaken til plagene.

En operasjon, 33 strålebehandlinger og omtrent ett og et halvt år senere var han kreftfri. Først fem år etter at han er konstantert kreftfri, altså om et par år, blir han friskmeldt.

I et nylig intervju med Dagbladet forteller Lothe at han fortsatt kjenner på spenningen i forkant av kontrollene på sykehuset, som er annenhver måned.

FEIRET SAMMEN: - Nå er det party, party, var Lothepus’ klare budskap da han dukket opp med Hannah Kirsebom Thommessen før bryllupsfesten. Video: Rød Løper. Vis mer

I samme intervju åpner han seg om sykdomsperioden.

- Da jeg ble syk, tenkte jeg at «dette går fint» – så jeg fortsatte å jobbe. Jeg var litt sliten mot slutten, men jeg jobbet hele veien, forteller han til avisen.

Mistet sangstemmen

«Lothepus» kan fortelle at det eneste ved kreften som plager han i dag er at han mistet sangstemmen etter operasjonen. Han har lenge drevet med musikk, men uttalte til Se og Hør i 2019 at han la musikkarrieren på is inntil videre, og at han derfor la turnebussen ut for salg.

Nå mener han imidlertid at det kanskje ville vært verre for Åge Aleksandersen, og sier at han selv har mer enn nok å henge fingrene i.

- Kreften har aldri gått inn på meg. Jeg har sett barn som har kreft, det er noe helt annet enn det pisset jeg hadde, sier han i dag.

På spørsmål om han ble redd da han fikk diagnosen var han klar i sin tale:

- Nei! Jeg har levd lenge nok.

STOR FORVANDLING: Lothepus sitter i stolen på Jan Thomas Studio i Oslo. Her blir han klippet, stylet og sminket. Til slutt kommer Jan Thomas med et nøye håndplukket antrekk som reality-kjendisen skal ha på seg. Video: Lise Rafaelsen Vis mer

Glad han lever

Han er likevel glad for at han fikk leve videre. Selv mener «Lothepus» at en positiv tankegang er nøkkelen, og uttrykker overfor Dagbladet at han er nesten helt sikker på at det hjalp immunforsvaret med å gjøre han frisk.

Som følge av operasjonen var 52-åringen uten stemme for en kort periode. Kort tid etter operasjonen fortalte han til Dagbladet at den ville bli «deilig å få tilbake».

- Jeg gleder meg til å kunne kjefte litt igjen, for nå er jeg lei.

LES OGSÅ: - Det er livets beste dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer