Leif Einar «Lothepus» Lothe:

- Mistet sangstemmen

Forteller om det eneste som plager han etter kreftdiagnosen.

FIKK KREFT: Det var i 2017 Leif Einar Lothe fikk påvist strupekreft. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
FIKK KREFT: Det var i 2017 Leif Einar Lothe fikk påvist strupekreft. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer
Publisert

Det var høsten 2017 Leif Einar «Lothepus» Lothe (52) kunne fortelle til Dagbladet at han hadde fått påvist strupekreft og måtte inn til operasjon.

Han hadde i lengre tid kjent på plager i halsen, og bestemte seg for å undersøke hva som kunne være årsaken til plagene.

En operasjon, 33 strålebehandlinger og omtrent ett og et halvt år senere var han kreftfri. Først fem år etter at han er konstantert kreftfri, altså om et par år, blir han friskmeldt.

I et nylig intervju med Dagbladet forteller Lothe at han fortsatt kjenner på spenningen i forkant av kontrollene på sykehuset, som er annenhver måned.

I samme intervju åpner han seg om sykdomsperioden.

- Da jeg ble syk, tenkte jeg at «dette går fint» – så jeg fortsatte å jobbe. Jeg var litt sliten mot slutten, men jeg jobbet hele veien, forteller han til avisen.

Mistet sangstemmen

«Lothepus» kan fortelle at det eneste ved kreften som plager han i dag er at han mistet sangstemmen etter operasjonen. Han har lenge drevet med musikk, men uttalte til Se og Hør i 2019 at han la musikkarrieren på is inntil videre, og at han derfor la turnebussen ut for salg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.