Sharon Stone:

- Mistet ni barn i spontanaborter

Stjernen delte personlige opplevelser på Instagram.

ÅPEN: Skuespiller Sharon Stone forteller åpent om livets utfordringer. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
ÅPEN: Skuespiller Sharon Stone forteller åpent om livets utfordringer. Foto: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sharon Stone (64) fikk raskt status som sexsymbol etter rollen som heite Catherine Tramell i den erotiske thrilleren «Basic Instinct» i 1992.

Skuespilleren har i ettertid stilt som en åpen bok i intervjuer, og blant annet snakket om en vond barndom preget av vold og forholdet til egen kropp.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette var hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

- Noe man bærer alene

Tidligere denne uken åpnet Stone seg i kommentarfeltet til magasinet People på Instagram. Innlegget fortalte historien til «Dancing with the starts»-stjernen Peta Murgatroyd (35), som delte sin opplevelse med spontanabort til nettstedet. Det skriver People.

Det var et tema skuespilleren kunne kjenne seg godt igjen i.

«Vi, som kvinner, har ikke et forum hvor vi kan snakke om dybden av denne type tap. Jeg har mistet ni barn i form av spontanabort», skriver hun under Instagram-innlegget.

«Det er ikke en liten ting, verken fysisk eller psykisk, men vi må likevel føle at det er noe å bære alene og i hemmelighet med en slags følelse av å ha mislykkes, i stedet for å få sårt trengt omsorg, empati og helbredelse».

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i et innlegg på Instagram meldte Teigen selv at de hadde mistet barnet. Vis mer

«Kvinnehelse og velvære er overlatt til den mannlige ideologien, og har i beste fall blitt slapp, definitivt ignorant og voldsomt undertrykkende».

Stone har tre adopterte sønner: Roan Joseph (22), Laird Vonne (17) og Quinn Kelly (22),

Brant blodige klær

I fjor ga skuespilleren ut en selvbiografi, «The Beauty of Living Twice». Der avslørte 64-åringen at hun som 18-åring gjennomgikk en hemmelig abort.

Stone hadde akkurat hatt sex for første gang, og graviditeten kom som et sjokk. Det var hennes første seriøse kjæreste som gjorde henne gravid, og sammen måtte de legge ut på en lang kjøretur fra Pennsylvania, hvor hun vokste opp, til Ohio for å få utført aborten.

Da hun kom tilbake til hjembyen etter inngrepet, følte hun seg veldig ensom.

«Jeg blødde overalt og mye mer enn jeg skulle ha gjort, men dette var en hemmelighet som jeg ikke kunne fortelle til noen», skrev Stone i selvbiografien.

«Så jeg forble på rommet mitt og blødde i dagevis. Jeg var svak og redd, og til slutt bare svak».

I boken kom det også frem at hun brant de blodige klærne og lakenene i en tønne på skolen da hun endelig følte seg bedre, og deretter gikk tilbake til timen.

Klarte ikke åpne kjøleskapet

I intervjuet med People som Stone kommenterte, forteller Murgatroyd om det å miste et barn. Danseren forklarer at hun lå i sykesengen i fem timer etter at hennes fem år gamle sønn, Shai, ble vitne til at hans mor ble hentet med ambulanse etter en spontanabort.

Ektemannen, Maks Chmerkovskiy, var i Ukraina på dette tidspunktet.

35-åringen ringte etter hjelp etter at hun kollapset på sønnens soverom, uten å være i stand til bevege seg.

- Jeg hadde ingen styrke. Jeg kunne ikke åpne oppvaskmaskinen. Jeg kunne ikke åpne kjøleskapet for å mate Shai, gi ham en brødskive. Det gikk så dårlig at pusten min ble påvirket. Det var veldig dramatisk.

LES OGSÅ: Fikk bildenekt: - Ingen sjans

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer