Reese Witherspoon:

Mistet nesten ikonisk rolle

- Fikk beskjed om å kle meg sexy.

GA ALT: Reese Witherspoon spilte i den mye omtalte «Legally Blonde»-filmen. Nå avslører stjernen at hun måtte kjempe rimelig hardt for å få rollen. Foto: NTB Scanpix
GA ALT: Reese Witherspoon spilte i den mye omtalte «Legally Blonde»-filmen. Nå avslører stjernen at hun måtte kjempe rimelig hardt for å få rollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske Oscar-vinneren Reese Witherspoon (43) har i løpet av en imponerende karriere blitt en av Hollywoods mest attraktive skuespillere.

Hun kan se tilbake på filmer og serier som «Big Little Lies», «Wild,» «Just Like Heaven», «Anywhere But Home», «American Psyco» og «Walk the Line», og er i dag aktuell med «The Morning Show» sammen med blant andre Jennifer Aniston (50).

DRAMA OM TV: Jennifer Aniston spiller en TV-showvert under stort press i «The Morning Show». Video: Apple Tv+ Vis mer

I likhet med sistnevnte var hun også innom situasjonskomedien «Friends», hvor hun spilte Anistons søster, men det er nok mange som likevel husker 43-åringen best som Elle Woods i «Legally Blonde» fra 2001.

To år senere kom også oppfølgeren til suksessfilmen, og i fjor bekreftet Witherspoon selv i sosiale medier at en tredje film er på vei. Ifølge Metro har Universal bekreftet at den tredje «Lovlig Blond»-filmen slippes i mai neste år.

- Kle deg sexy

Men nå viser det seg at det var nesten så rollen som Elle Woods gikk til noen andre enn den 43 år gamle skuespilleren. I et nytt intervju med The Hollywood Reporter forteller nemlig Witherspoon at hun måtte strekke seg ekstra langt for å kapre den mye omtalte rollen.

- Manageren min ringte meg og sa at «du må dra til studio og møte sjefen fordi han ikke kommer til å godkjenne deg. Han tror du er karakteren din fra Election og at du er usmakelig», forteller hun.

DEN GANG DA: Reese Witherspoon på premieren til sin egen film i 2001. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Reese Witherspoon på premieren til sin egen film i 2001. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Og så fikk jeg beskjed om å kle meg sexy, fortsetter hun.

Videre legger ikke stjernen, som på den tiden akkurat hadde blitt mor til datteren Ava Elizabeth Phillippe (20), at hun var villig til å gjøre mye for å få økonomien til å gå rundt.

- Du er 23 år gammel, du har en baby hjemme, du trenger pengene og får beskjed av personer som vet hva de driver med, sier hun, og fortsetter:

- Det er morsomt å tenke tilbake på alt vi ble bedt om å gjøre på den tiden, for nå tenker jeg at hvis noen hadde sagt det samme til datteren min, hadde hun nok svart at «det må være en spøk».

Men Witherspoon holdt ut og gjennomførte flere runder med auditioner for den ikoniske rollen, og da den første filmen kom ut, bekreftet det på mange måter at 43-åringen var den perfekte skuespilleren for karakteren.

Ifølge The Hollywood Reporter spilte nemlig filmen inn 142 millioner dollar, noe som tilsvarer over 1,3 milliarder norske kroner, mens film nummer to dro inn 125 millioner dollar, som tilsvarer omtrent 1,1 milliard norske kroner.

View this post on Instagram

It’s true... #LegallyBlonde3

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

Ung mor

Som nevnt hadde Witherspoon en liten datter hjemme da hun spilte inn «Legally Blonde», og hun har flere ganger uttalt seg om det spesielle båndet hun har til datteren, som i dag er blitt 20 år gammel.

- Jeg har vært mamma siden 1999. Jeg ble gravid med Ava som 22-åring, og fødte henne da jeg var 23. For å være helt ærlig, så var det skremmende. Jeg var redd. Jeg visste ikke hva som ville skje med jobben og karrieren min. Hele livet ville forandre seg, fortalte Hollywood-stjernen på sin egen YouTube-kanal tidligere i år ifølge Contact Music.

Hun fikk Ava med eksmannen Ryan Phillippe (45) som hun også har sønnen Deacon (16) med, men paret gikk hver til sitt i 2006.

Seks år senere ble hun mor nok en gang da sønnen Tennessee (7), som hun har med sin nåværende ektemann, Jim Toth (49), så dagens lys. Det var riktignok ingen lek å få den siste sønnen.

EKSER: Reese og eksmannen Ryan Phillippe i 2002. De fikk barna Ava og Deacon sammen. Foto: NTB Scanpix
EKSER: Reese og eksmannen Ryan Phillippe i 2002. De fikk barna Ava og Deacon sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
STØTTE: Reese med sin nåværende ektemann Jim og hennes to eldste barn Ava og Deacon på The Hollywood Reporters event denne uka. Jim og Reeses sønn Tennessee var ikke til stede. Foto: NTB Scanpix
STØTTE: Reese med sin nåværende ektemann Jim og hennes to eldste barn Ava og Deacon på The Hollywood Reporters event denne uka. Jim og Reeses sønn Tennessee var ikke til stede. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Og gode Gud, det er ingen tvil om at det var mye tøffere å få barn da jeg var 37. Jeg er bare ærlig, forklarte hun på YouTube-kanalen.

Videre fortalte Witherspoon at det viktigste hvis man vil ha barn, uansett alder, økonomi og jobbsituasjon, er å ha et støttende nettverk fra familie og partner.

- Og jeg må også si at hvis man virkelig har lyst på barn, så har man all rett til å få barn. Ikke dropp det bare fordi det kan virke som om det er mange barrierer å finne ut av. Det kommer garantert til å løse seg, sa hun.

LES OGSÅ: Røper sjokkhemmelighet om «Rachel»-sveisen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer