GIKK NED: Mange av årets «Farmen»-deltagere opplevde å gå kraftoig ned i vekt. Men noen gikk også opp. Foto: TV 2
GIKK NED: Mange av årets «Farmen»-deltagere opplevde å gå kraftoig ned i vekt. Men noen gikk også opp. Foto: TV 2 Vis mer

Mistet nesten 100 kilo på «Farmen»

- Dette er dritflaut, sier en av dem som gikk opp i vekt under gårsoppholdet.

SEHER.NO: TV 2-programmet «Farmen» har denne våren bydd på massevis av drama, med matmangel, intriger - og ikke minst deltagerflukt fra gården på Tranøya.

Fra før av er det kjent at Tore William Arvesen (44) gikk ned hele 29 kilo under TV-innspillingen. Tone Gudrun Svalestad (31) mistet åtte kilo under gårdsoppholdet.

 Seher.no kan derimot nå avsløre at det er flere som reduserte kroppsvekten kraftig i den knallharde konkurransen. Fasiten er  nemlig slående. Totalt gikk deltagerne, inkludert programleder Gaute Grøtta grav, ned om lag 96 kilo over hele produksjonsperioden.

Vibeke Tonning (26) valgte forholdsvis tidlig å forlate programmet. Årsaken var enkel.

- Det var helt jævlig, jeg var så sulten. Det var mye verre enn hva det ser ut som på TV, man får liksom ikke rett inntrykk når man sitter i sofaen og ser på med potetgullposen i hendene, sier hun til Seher.no.

Tonning er kritisk til at deltagerne fikk såpass lite mat å tygge i seg.

- Jeg skjønner ikke vitsen når flere av deltagerne til og med trekker seg. Det er jo ikke meningen at man skal ha det hundre prosent bra, men det må da kunne gå an å overleve. Jobber man og er flinke, blir man straffet for det. Og det synes jeg er galt.

- Synes du det gikk på helsa løs, Vibeke?

- Til tider gjorde det nok det. Og når man kommer hjem er man helt ødelagt, sjuk sliten og trøtt, mener hun.


Flere klarte dog å trosse sultsmertene, selv om det var varierende hvor godt de håndterte situasjonen.


- Jeg gikk ned mellom fire og fem kilo, men fortsatte å gå ned da jeg kom hjem igjen. I steden for å få det man kaller et matkick, gikk jeg ned tre ekstra kilo. Men de kiloene kom raskt tilbake igjen i juletida, forteller Karin Jonassen, som tapte tvekampen mot Tone Gudrun Fjalestad forrige uke.

Geir Kvammen, som måtte forlate «Farmen» i lørdagens program, veide mellom 86 og 87 kilo da han ankom TV-innspillingen.

- Da jeg kom hjem veide jeg mellom 79 og 80. Med det hadde jeg nok gått ned rundt åtte kilo. Men jeg synes ikke det var så tøft, jeg, jeg koste meg hver eneste dag - hver dag var bare perfekt. Og jeg var mett hele tiden, sier han til Seher.no.

Selv om de fleste «Farmen»-deltagerne tok av en del gjennom det de var med på, er det også noen som gikk stikk motsatt vei. Hør bare:

- Dette er dritflaut. Men det hadde seg faktisk sånn at jeg gikk opp mellom fire og fem kilo. Det har nok å gjøre med at jeg er lav av vekst, har lav forbrenning og trenger lite mat. Og jeg tror den store mengden kumelk jeg drakk tok knekken på meg, jeg tør nesten ikke tenke på det engang, forteller Silje Trosten Johnsen.

Silje var derimot ikke den eneste som gikk opp i vekt på øya. Sigurd Berger, som røk først ut av programmet, var to kilo tyngre da han kom hjem til fastlandet.

- Men det var fordi Bente, Lillian og Tone Gudrun smuglet mat til meg hele tiden. Det var bare å blunke litt, så fikk jeg bunnskrapet av kjelen, flirer han til Seher.no.

Forklaring til Seher.nos beregninger:

De 14 deltagerne, samt programleder Gaute Grøtta Grav, har altså gått ned om lag 96 kilo under oppholdet på Tranøya. Tore William Arvesen var den som, med sine 29 kilo, gikk ned mest, mens Silje Trosten Johnsen, som gikk opp fem kilo, ligger i motsatt ende av skalaen.

Det har dog ikke lyktes Seher.no å komme i kontakt med tre av deltagerne, Eirik Fønstelien, Linn Hege Andersen (21) og Lillian Lund Jonassen (52). Vi har derfor valgt å regne ut et gjennomsnitt for de andre deltagerne, minus Arvesen, som "blir vekta" til disse tre. Dette utgjorde 4,8 kilo.

Så mye mistet «Farmen»-deltagerne under innspillingen:


Tore William Arvesen:
29 kilo
Tone Gudrun Fjalestad: 8 kilo
Simon Fjeld Mengaaen: 10 kilo
Karin Jonassen: 5 kilo
Sigurd Berger: Opp 2 kilo
Vibeke Tonning: 5 kilo
Stian Sannerud: 6 kilo
Silje Trosten Johnsen: Opp 5 kilo
Bente Skancke: 3 kilo
Leif Birger Mækinen: 5-10 kilo
Geir Kvammen: 8 kilo

Gaute Grøtta Grav: 5 kilo

Eirik Fønstelien: Gj. snitt, 4,8
Linn Hege: Gj. snitt, 4,8
Lillian Jonassen: Gj. snitt, 4,8

Totalt: 96,4 kilo«Farmen» ser du på TV 2 mandag, onsdag og lørdag kl. 20.00. Se Seher.nos TV-guide her. 

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Fullstendig kaos på Farmen-øya