Kristine Stavås Skistad:

Mistet morfaren sin

Langrennskometen Kristine Stavås Skistad (21) er i sorg.

MISTET MORFAREN: Kristine Stavås Skistad. Her er hun avbildet under trening ved Fåvang i Gudbrandsdalen i fjor høst. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
MISTET MORFAREN: Kristine Stavås Skistad. Her er hun avbildet under trening ved Fåvang i Gudbrandsdalen i fjor høst. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Langrennskometen Kristine Stavås Skistad (21) mistet morfaren natt til tirsdag, skriver TV 2. Terje Stavås har betydd svært mye for hennes satsning som både trener og smører, og var en av hennes største støttespillere.

Han ble 77 år gammel.

- Jeg er veldig, veldig lei meg etter at morfar døde i natt. Trening gjør godt i en slik stund, så det er derfor jeg er her i dag, sier Skistad til TV 2.

- Har betydd alt

Hun møtte til langrennslandslagets treningssamling i Oslo tirsdag. I møte med kanalen, sier 21-åringen at hun tror morfaren hadde ønsket at hun fortsatte som før.

- Jeg sto over i går, da fikk jeg god tid med ham, da. Og nå tenker jeg at det beste er å trene. Jeg må trene for ham. Jeg vet at han ønsker at jeg gjør dette og vi har alltid vært sammen. Han har betydd alt, sier en preget Skistad til TV 2.

PÅ PLASS: Kristine Stavås Skistad og flere andre landslagsløpere for kvinner deltar på treningssamling i Sørkedalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ PLASS: Kristine Stavås Skistad og flere andre landslagsløpere for kvinner deltar på treningssamling i Sørkedalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Skistad valgte altså å stille på dagens treningssamling, noe hun ikke legger skjul på at var hardt.

- Jeg synes jeg klarte meg bedre enn i fjor. Jeg synes kroppen er bedre etterpå. Det føles litt sånn passe, sier Skistad til Dagbladet.

Tøff sesong

21-åringen slo gjennom med et brak i 2018, men fikk det litt tråere i forrige sesong. Skistad sier til Dagbladet at hun har funnet svar på hva som kunne vært bedre.

- Jeg kjørte muskulaturen altfor seig og gjorde noen andre feil, startet litt tidlig etter sykdom. Litt sånne ting.

- Hva lærer du av det?

- Jeg lærer mye. Vinteren var ikke så mye å skryte av. Men jeg lærte mye, så blir jeg sterkere på sikt. Jeg tror jeg hadde veldig godt av litt motgang. Man lærer mest i motgang, er det ikke det de sier?

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

LES OGSÅ: - Gjenforent etter de bitre årene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer