Jonas Gahr Støre:

Mistet moren

Moren til Jonas Gahr Støre sovnet stille inn lørdag formiddag.

MISTET MOR: I et Facebook-innlegg skriver Jonas Gahr Støre at det har vært en spesiell uke for ham. Foto: Privat / Facebook
MISTET MOR: I et Facebook-innlegg skriver Jonas Gahr Støre at det har vært en spesiell uke for ham. Foto: Privat / Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det har vært en spesiell uke. Jeg har fått følge mor på siste reise i livet, inntil hun sovnet inn i formiddag, da himmelen var på sitt klareste og sola på sitt vakreste over vinterbyen Oslo, som mor elsket».

Det skriver Ap-leder Jonas Gahr Støre i Facebook-innlegg lørdag ettermiddag.

«Vi var spesielt nære i livet, mor og jeg. De siste årene måtte finne sin egen tone og rytme med besøk på sykehjemmet siden 2015. Mindre samtale, mer samvær. En kopp kaffe, et kakestykke og musikk hun likte».

Han takker personalet på Cathinka Guldberg-hjemmet ved Lovisenberg sykehus i Oslo «for raushet og omtanke og trygge råd, midt i en tid med smittevern og mange hensyn».

«Vi ble sett og hørt og tatt vare på. Ta vare på hverandre der ute. Det er kjærligheten og de gode ordene som blir stående», skriver han.

RØRT: Jonas Gahr Støre var imponert over talen til Maud Angelica Behn. Vis mer

Det samme sykehjemmet bodde faren til Støre på, før han gikk bort januar 2017. Da hadde han vært innlagt på sykehjemmet i Oslo i nesten tre år.

- Faren min har vært på sykehjem i snart tre år. Han begynte å bli dårligere rett før nyttår. Familien har fulgt ham nært på denne siste reisen. Det har opptatt meg mest de siste dagene, fortalte Støre til Dagens Næringsliv rett før faren døde.

LES OGSÅ: - Den verste smerten jeg noensinne har kjent

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer