Oprah Winfrey:

Mistet moren sin på Thanksgiving

Oprah Winfrey hadde et turbulent forhold til moren, men sørger nå over hennes bortgang.

MOR OG DATTER: Oprah la ut et bilde på Instagram i går hvor hun takket for kondolanser og gode ord etter at moren, Vernita Lee, døde. Foto: AP/ NTB scanpix
MOR OG DATTER: Oprah la ut et bilde på Instagram i går hvor hun takket for kondolanser og gode ord etter at moren, Vernita Lee, døde. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den mangeårige talkshow-verten Oprah Winfreys mor, Vernita Lee, har gått bort. Hun døde på Thanksgiving, den 22. november, og ble 83 år gammel.

Det var TMZ som først omtalte saken. Det var i går, mandag, at familien til Lee bekreftet dødsfallet. Lee skal ifølge TMZ allerede være begravet og en privat seremoni skal ha blitt holdt.

Vernita ble født i 1935 i Missisippi i USA og møtte senere Vernon Winfrey, som hun fikk datteren Oprah sammen med i 1954.

Den gang var moren til Oprah knappe 18 år gammel.

Takket for støtten

Mandag la Oprah ut et bilde på Instagram av moren og mange andre familiemedlemmer, med bildeteksten:

- Tusen takk for alle deres snille ord og kondolanser i forbindelse med min mors, Vernita Lees, dødsfall. Det gjør godt for vår familie å vite at hun levde et godt liv og at hun nå har fått fred, skrev hun.

Åpen om vanskelig barndom

Vernita Winfrey ga tidlig bort ansvaret for datteren, ettersom hun selv var nødt til å flytte til Milwaukee i delstaten Wisconsin for å arbeide som vaskehjelp.

Derfor vokste Oprah opp sammen med sin bestemor frem til hun var seks år, da hun flyttet inn til moren. Da skal moren ha vært som en fremmed for lille Oprah, som da ikke hadde hatt kontakt med moren på årevis.

TALKSHOW-LEGENDE: Gjennom 25 år styrte Oprah Winfrey talkshow-skuta med seg selv i hovedrollen. Her med USAs nåværende president, Donald Trump, som gjest - sammen med sønnen Donald Trump Jr. Foto: NTB Scanpix
TALKSHOW-LEGENDE: Gjennom 25 år styrte Oprah Winfrey talkshow-skuta med seg selv i hovedrollen. Her med USAs nåværende president, Donald Trump, som gjest - sammen med sønnen Donald Trump Jr. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Oprah, som selv aldri har fått egne barn, har tidligere vært åpen om det kompliserte forholdet til moren. Hun har blant annet uttalt at hun tror separasjonen i barndommen har hatt mye å si for deres tidvis dårlige relasjon.

Talkshow-dronningen har tidligere også fortalt om det hun mener var overgrep mot henne i barndommen. Stjernen har hevdet at hun ble misbrukt av fetteren sin og seksuelt misbrukt av sin far. Hun mener overgrepene skal ha skjedd da hun bodde med moren da hun var liten.

Familien til Oprah har imidlertid avvist påstandene.

Forholdet til moren skal derimot ha blitt bedre med årene, og i 1990 hadde Oprah moren som gjest i det populære talkshowet «The Oprah Winfrey Show», som gikk på tv verden over fra 1986 til 2011.

Totalt ble det laget 25 sesonger og 4561 episoder av det populære programmet.

MISTET MOREN: Oprah Winfrey er i sorg etter at moren gikk bort 22. november. Foto: AP/ NTB scanpix
MISTET MOREN: Oprah Winfrey er i sorg etter at moren gikk bort 22. november. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Avslørte ukjent søster på lufta

Gjennom sine over 25 år som tv-dronning, har Oprah stått for en rekke kontroverser i løpet av karrieren.

I 2011 sjokkerte stjernen både publikum og tv-seere da hun avslørte at hun har en halvsøster som tidligere har vært holdt skjult. Nyheten delte hun i beste sendetid i sitt eget talkshow-program, «The Oprah Winfrey Show».

Oprah og søsteren Patricia har felles mor, nå avdøde Varnita Lee. Det var imidlertid ikke bare tv-seerne som ble overrasket over nyheten.

GÅTT BORT: Vernita Lee (i midten) har gått bort. Her med de to døtrene, Oprah Winfrey og Patricia Amanda Faye Lee. (t.v). Foto: AP/ NTB scanpix
GÅTT BORT: Vernita Lee (i midten) har gått bort. Her med de to døtrene, Oprah Winfrey og Patricia Amanda Faye Lee. (t.v). Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Også Winfreys far, Vernon Winfrey (85), reagerte på programmet. Han avslørte i 2011 at han ikke visste om datterens søster, og at han hørte om nyheten første gang da han så sendingen på tv.

- Jeg visste ingenting om dette før i går, men det var rørende å se, fortalte han til RadarOnline.com i 2011.

Tidligere har Oprah trodd at hun var enebarn, etter at hun mistet sine to andre søsken. Moren har uttalt at hun adopterte bort barnet da det var nyfødt. Årsaken var at hun ikke var i stand til å ta seg av henne.

LES OGSÅ: Her tar Else en «Oprah»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer