PERSONLIG TAP: Søndag kveld gikk de norske håndballjentene og trener Thorir Hergeirsson til topps i EM i Gøteborg. Like før mesterskapet begynte mistet treneren moren sin. Her er Hergeirsson avbildet under sommer-Ol i Rio de Janeiro.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PERSONLIG TAP: Søndag kveld gikk de norske håndballjentene og trener Thorir Hergeirsson til topps i EM i Gøteborg. Like før mesterskapet begynte mistet treneren moren sin. Her er Hergeirsson avbildet under sommer-Ol i Rio de Janeiro. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Thorir Hergeirsson:

Mistet moren dagen før EM

Landslagstrenerens mor gikk bort hjemme på Island.

SEOGHØR.NO: Søndag kveld kunne Norges håndballjenter feire at de tok EM-gull etter å ha slått Nederland i finalen i Gøteborg.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson (52) jublet sammen med dem, men like før EM fikk den populære treneren en trist nyhet.

Hergeirsson mistet moren sin dagen før håndball-EM åpnet. Det forteller han til VG søndag, etter ikke å ha ønsket å kommentere morens bortgang tidligere i mesterskapet.

- Min mor hadde ikke ønsket noe fokus på det. Så det er i respekt for henne. Så nå skal jeg hjem i begravelse. Det er det neste, sier han til avisen.

EM-TRIUMF: Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk, Veronica Egebakken Kristiansen og de andre håndballjentene jublet med seierstrofeet etter EM-seieren  mot Nederland.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
EM-TRIUMF: Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk, Veronica Egebakken Kristiansen og de andre håndballjentene jublet med seierstrofeet etter EM-seieren mot Nederland. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

- Familien betyr mest

Hergeirsson legger til at det aldri var aktuelt for ham å hoppe av mesterskapet etter dødsbudskapet. Han sier til VG at det har gått greit for ham å fokusere på jobben under EM.

- Det har gått bra. Jeg har hatt gode folk rundt meg og mor har vært syk lenge. Så det var godt at hun fikk hvile, sier han til avisen.

I forkant av sommer-OL i Rio de Janeiro fortalte Hergeirsson til Se og Hør at han finner mye støtte på hjemmebane, fra kona Kirsten Gaard (47) og barna Sunniva (20) Mathias (16) og Maria (23).

- Familien betyr alltid mest, og jeg hadde ikke hatt den jobben jeg har i dag, om det ikke hadde vært for min strålende familie. De forstår at det er en krevende jobb, og Kirsten er veldig flink med å legge ting til rette, sa han den gang.

LES OGSÅ: Bekrefter bruddet: - Jeg er ferdig