Vår Staude

Mistet moren:
- Ubeskrivelig vondt

TV 2-programlederen er i sorg etter tapet av moren sin.

MISTET MOREN: TV 2-programleder Vår Staude er i sorg etter at moren hennes Åse gikk bort av kreft. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
MISTET MOREN: TV 2-programleder Vår Staude er i sorg etter at moren hennes Åse gikk bort av kreft. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag publiserte TV 2-programleder Vår Staude (53) et innlegg på Instagram-profilen sin hvor hun delte den triste nyheten om at hun har mistet moren, Åse Staude. Moren gikk bort 88 år gammel etter kort tids sykdom.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

«I dag døde den elskede, helt umistelige mammaen min. Det skulle ikke vært lov. Jeg lovet henne å være sterk og glad og tenke på alt det fine i livet. Det får bli en annen gang. Nå er det bare rom for tårer», skriver Staude på Instagram.

- Ubeskrivelig vondt

Moren Åse fikk diagnostisert bukspyttkjertelkreft denne våren og var syk i fem uker, før hun døde på mandag, skriver TV 2. Hun sovnet fredelig inn på Hospice Stabæk omringet av sine nærmeste.

- Den kloke, snille, kule mammaen vår som vi fikk fulgt hele veien til det var over. Sterkt og helt ubeskrivelig vondt at hun ikke er her mer, er noe av det 53-åringen forteller til TV 2.

I kommentarfeltet har det strømmet det inn med kondolanser og varme ord, og 53-åringens kollega, Peter Moi Bubresko (44) , er en av dem som har lagt igjen en varm hilsen til programlederen.

- Fine, vakre, kloke mor Staude. Tenk så heldig du var som fikk akkurat henne som mamma. Varme, varme tanker til dere alle sammen, skriver han.

KOLLEGAER: Vår Staude avbildet sammen med Peter Moi Bubresko. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
KOLLEGAER: Vår Staude avbildet sammen med Peter Moi Bubresko. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Vår Staude.

Takker for støtten

Etter flere kondolanser og gode ord fra fjernt og nært de siste dagene, bestemte den folkekjære programlederen seg for å takke for all støtten. Det gjør hun i et nytt innlegg på Instagram.

- Er så kjempetrist! Tusen tusen takk for all varme etter Mors død, skriver Staude.

Staude har tidligere delt flere innlegg på Instagram om morens kreftsykdom. Hun har vært samboer med tidligere padler og OL-mester Knut Holmann (51) i en årrekke, og Staude takker også ham for god støtte i en vanskelig tid.

«Kveldstur med bæreveggen. Når det røyner på som nå vet jeg ikke hva jeg hadde gjort uten Knut. Hjelper også bittelitt med bratt bakke og vakker solnedgang», skrev hun til et Instagram-bilde av de to for noen dager siden.

GOD STØTTE: Vår Staude sammen med sin kjære, tidligere OL-mester Knut Holmann. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
GOD STØTTE: Vår Staude sammen med sin kjære, tidligere OL-mester Knut Holmann. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer

Mange år i tv-bransjen

TV 2-programlederen har jobbet i TV 2 siden 1992 som blant annet nyhetsanker og korrespondent for TV 2 Nyhetene. I dag er hun kanskje best kjent som en av programlederne i «God morgen Norge». I sistnevnte program har Staude vært siden 2005.

Med så mange år bak seg i tv-bransjen kan det fort oppstå noen flauser, og da «God morgen Norge» feiret sitt 20 års jubileum i 2014, avslørte 53-åringen sin største tabbe på jobb.

Vis mer

- Vi husker alltid den siste tabben best. Det har jo vært mange tabber, små riktignok. Men i den grad det kan kalles en tabbe, så var det jo ikke helt meningen at jeg skulle falle ut av sofaen da vi lagde promo i høst, fortalte Staude til Se og Hør, og fortsatte:

- Vi skulle være litt «Friends»-aktige og slenge oss opp i sofaen og være litt gode venner. Også tippet jeg baklengs over sofaen. Jeg havnet bak sofaen, og ble borte.

LES OGSÅ: Åpner opp om brorens dødsfall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer