Espen Fiveland:

Mistet moren: - Glad for at jeg rakk frem

- Vi var et radarpar, hun og jeg.

NÆRT FORHOLD: Fiveland beskriver forholdet til sin mor som veldig nært. Foto: Privat
NÆRT FORHOLD: Fiveland beskriver forholdet til sin mor som veldig nært. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag delte TV 2-programleder Espen Fiveland (48) at moren, Kari Fiveland, hadde gått bort kvelden før. Det skrev 48-åringen selv i et Instagram-innlegg.

Hun døde av sykdommen Alzheimer og ble 84 år gammel.

Programlederen, som var til stede ved morens siste åndedrag, beskriver opplevelsen som en av de sterkeste og fineste opplevelsene han har hatt.

«I går kveld døde mor. Snille, rause og inkluderende mor, som alltid satte andre før seg selv. Vi var et radarpar, hun og jeg. Det ble en veldig trist kveld, men også en av de sterkeste og fineste opplevelsene jeg har hatt. Far og jeg holdt henne og passet på henne mens pusten ble svakere og til slutt stoppet. Mor har en stor og flott familie og fikk et langt og godt liv til tross for Alzheimer de siste årene. Takk for alt», skriver Fiveland under bildet.

Ble viktig med åpenhet

For rundt ti år siden merket Fivelands mor at noe ikke stemte, og bestemte seg for å dra til legen. Verken barna eller ektemannen hadde tenkt tanken på at noe kunne være galt.

- Men hun sto på sitt, gikk til legen og tok kognitive tester, så viste det seg at hun hadde noen få feil i den kognitive testen. Det viste seg at hun hadde begynnende demens, eller Alzheimer, forteller TV 2-profilen til Se og Hør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer