Svein Østvik:

Mistet moren: - Du skal vite at jeg gråter

Tv-profilen i sorg over morens bortgang.

MISTET MOREN: Svein Østvik er i sorg etter å ha mistet moren, Lilli. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
MISTET MOREN: Svein Østvik er i sorg etter å ha mistet moren, Lilli. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mamma, Muttern, min nærmeste på jord, forlot oss natt til lille julaften 93 år gammel, forteller tv-profil Svein Østvik til Se og Hør.

Det skulle vise seg at 2019 fikk en tøff avslutning for 58-åringen, som mistet moren, Lilli, som følge av kort tids sykdom.

- Du klarte rett og slett ikke mer, men jaggu har du stått for mye! Du fineste hjerte av gull. Du som ikke krevde noe selv, men som gav og gav til dine barn og barnebarn. Du skal vite at jeg gråter. Du skal vite jeg kommer til å savne. Du skal vite du har vært til stor, stor hjelp! Tusen takk, kjæreste mamma, forteller Østvik om moren sin.

BRUTALT: Sofie Nilsen er en av influenserne i TV2 Livsstil-serien «Bloggerne». Der åpner hun opp om hvordan det var å miste pappaen sin i ung alder. Video: TV2 Sumo Vis mer

Rørende innlegg om moren

I slutten av desember delte Østvik nyheten om at moren hadde gått bort i et innlegg på Facebook. Dagen etter delte han nok et Facebook-innlegg om året som hadde gått, og der gikk han nærmere inn på hvordan han vil minnes moren.

I innlegget beskrev Østvik moren blant annet som en «hønemor på jobb, alarmerende i sin bekymring, og en person som alltid hadde barna sine i fokus».

«Mamma du visste ikke alltid hvordan du skulle vise din kjærlighet, men vi merket den. I dine sjelelige gode øyne, i ditt smil som varmet langt inn i mitt til tider skjøre sinn», skrev Østvik.

NÆRT FORHOLD: Her er Svein Østvik avbildet sammen med moren Lilli under «Skal vi danse» i 2009. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
NÆRT FORHOLD: Her er Svein Østvik avbildet sammen med moren Lilli under «Skal vi danse» i 2009. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

58-åringen avsluttet innlegget med å takke moren for alle de nære stundene de fikk sammen. Etter at dødsfallet til moren ble kjent, har Østvik mottatt enorm støtte og kondolanser. I begynnelsen av januar takket han for all støtten han hadde mottatt på Facebook.

«Tusen takk for alle fine kondolanser og alle sterke fine beskrivelser av mamma rundt hennes død og begravelse», skrev Østvik blant annet.

Roste sønnen

Østvik og moren Lilli hadde et nært forhold, og hun har tidligere vært med i TV 3-programmet «Charterfeber» sammen med sønnen.

- Jeg trenger ikke å passe på Svein. Han har mye mer i hodet enn det folk får se når han er på TV, fortalte Lilli til VG under premierefesten til tv-programmet i 2010.

MOR OG SØNN: Svein Østvik sammen med moren Lilli under «Skal vi danse» i 2009. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
MOR OG SØNN: Svein Østvik sammen med moren Lilli under «Skal vi danse» i 2009. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Østvik på sin side fortalte avisen at han og moren alltid passer på hverandre.

- Jeg må passe på at hun har det bra og koser seg, mens hun passer på at jeg ikke tar av altfor mye. Det går stort sett greit, uttalte Østvik til avisen.

TÅREVÅTT: Kristin Størmer Steira var på skilandslaget med Vibeke Skofterud i en årrekke. I «Mer enn gull» på TV 2 snakker hun ut om sorgen etter venninnens bortgang. Vis mer

Tok farvel med faren

I 2004 mistet Østvik faren sin, Dagfinn. Han gikk bort som følge av en lungebetennelse, 85 år gammel.

- Jeg sa til søsteren min at jeg ikke trengte å se ham i kisten, for jeg så ham i hjertet mitt. Han visste at jeg elsket ham, da han reiste fra denne jorden, har 58-åringen tidligere fortalt til Se og Hør.

Da Østvik en stund senere deltok i TVNorge-programmet «En natt på slottet», fikk han «kontakt» med sin avdøde far. TV-mediumet beskrev til og med farens utseende på en prikk.

- Jeg kjente med én gang at fatter’n var til stede, og opplevde den samme gråten som jeg har opplevd når jeg besøker graven hans, fortalte «Farmen kjendis»-profilen til Se og Hør.

LES OGSÅ: - De døde sammen, han og mamma

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer