Céline Dion:

Mistet moren - dagen etter brorens dødsdag

Artisten er i sorg etter morens bortgang.

I SORG: Céline Dion mistet moren sin på fredag, fire år etter hun mistet både broren og ektemannen sin. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Céline Dion mistet moren sin på fredag, fire år etter hun mistet både broren og ektemannen sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Til tross for at den kanadiske sangstjernen Céline Dion (51) blant annet er godt kjent for låten «All By Myself», kommer hun fra en familie der hun trolig sjelden var alene.

Hun er nemlig én av totalt fjorten søsken, og yngstemann i flokken.

De siste årene har imidlertid Dion hatt det tøft på privaten hva gjelder familiemedlemmer. I januar 2016 fikk hun to sjokkbeskjeder, da hun mistet både broren og ektemannen sin, med bare to dagers mellomrom.

Men det stopper ikke der. 2020 har heller ikke hatt en enkel start for artisten, som har mistet moren sin.

TITANIC: Da Céline Dion var gjest i carpool karaoke i talkshowet «The Late Late Show» med James Corden, var det klart at låta «My heart will go on» måtte synges. Og så klart måtte det gjøres ekstravagant. Vis mer

Det var fredag 17. januar at Thérèse Tanguay-Dion, også kjent som «Maman Dion», gikk bort etter å ha vært alvorlig syk i en periode.

Hun ble 92 år gammel.

DØD: Thérèse Tanguay-Dion gikk bort fredag 17. januar. Foto: NTB Scanpix
DØD: Thérèse Tanguay-Dion gikk bort fredag 17. januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hyllet moren på konsert

Dion er for tiden på turné med albumet «Courage», som ble sluppet i november. Torsdag kveld fikk hun en telefon fra sykehuset om at moren hadde kort tid igjen å leve.

To dager etter dro hun og søsknene til sykehuset for å tilbringe den siste tiden sammen. Bare få timer etter at hun døde, gjennomførte Dion en konsert i Florida. Det melder Today.

Under konserten valgte hun å hedre sin avdøde mor fra scenen.

PÅ SCENEN: Dion gjennomførte konserten i Miami som planlagt, bare timer etter at moren gikk bort. Foto: NTB Scanpix
PÅ SCENEN: Dion gjennomførte konserten i Miami som planlagt, bare timer etter at moren gikk bort. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg må innrømme at jeg er litt skjelven i dag. Beina mine er litt vinglete, sa hun til publikum på American Airlines Arena i Miami.

Artisten skal ha vært på gråten da hun fortalte om de siste timene de tilbragte med moren på sykehuset.

- Vi fortalte historier, vi sang, klemte hverandre og sa farvel, sa sangeren under konserten sin, før hun la til:

- Vi er ganske sikre på at mamma ventet på at vi skulle være sammen igjen en gang til.

- Jeg synger for deg

I forkant av konserten delte Céline Dion også en rørende hyllest til moren på sin egen Instagram-profil.

«Maman, vi elsker deg så mye. Vi dedikerer kveldens show til deg, og jeg synger for deg av hele mitt hjerte. Sender kjærlighet, Céline».

Hun delte også en video fra konserten da den var vel overstått.

«Jeg elsker deg, mamma», skrev hun.

Se dette innlegget på Instagram

Je t’aime maman ❤️🌈 - Céline xx...

Et innlegg delt av Céline Dion (@celinedion)

To dagers mellomrom

Januar har ikke akkurat vært en måned med lykke for sangeren, som mistet ektemannen og broren med to dagers mellomrom i januar 2016.

Dions ektemann René Angélil, døde av kreft 14. januar, 73 år gammel.

Han var i utgangspunktet Dions manager, og finansierte utgivelsen av hennes første album, «La Voix du Bon Dieu», i 1981. Han fikk for første gang en kreftdiagnose i 1999, før han i 2013 fikk strupekreft for andre gang. Det overlevde han ikke, da han altså gikk bort tre år etter.

Etter ektemannens dødsfall, valgte Dion å hedre ham under comebacket hun gjorde på scenen i Caesar's Palace i Las Vegas - en måned etter at han hadde gått bort.

BEGRAVELSE: Dions mor var med som støtte da sangeren måtte ta farvel med ektemannen. Foto: NTB Scanpix
BEGRAVELSE: Dions mor var med som støtte da sangeren måtte ta farvel med ektemannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under konserten fremførte hun låten «All By Myself» for første gang etter dødsfallet. Under fremføringen brast hun ut i gråt, mens publikum viste sin støtte ved å gi henne stående applaus fra salen.

- Jeg hører kanskje ikke stemmen hans lenger, men jeg snakker med ham og tenker på ham hele tiden. Jeg føler - og vet, at han vil gi meg et signal om han er enig i valgene mine eller ikke, fortalte Dion fra scenen.

Paret møttes for første gang etter at broren hennes sendte inn en sang hun hadde skrevet som tolvåring.

MANN OG KONE: Tross den store aldersforskjellen, var Dion svært lykkelig med ektemannen. Foto: NTB Scanpix
MANN OG KONE: Tross den store aldersforskjellen, var Dion svært lykkelig med ektemannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Syv år senere ble de kjærester - hun som 19-åring og han 45 år gammel.

I 1991 forlovet de seg, og giftet seg tre år etter. Sammen har de barna René-Charles (18) og tvillingene Nelson and Eddy (9). Angélil hadde i tillegg tre voksne barn fra før av.

For rundt en uke siden publiserte Dion et innlegg isosiale medier der hun forteller hvor mye hun savner ektemannen sin hver dag.

«Det går ikke en dag uten at jeg tenker på det vakre smilet ditt. Vi savner deg, takk for at du holder øye med oss, min kjærlighet. Jeg elsker deg. Céline».

Bare to dager etter at ektemannen døde, fikk Dion også den hjerteskjærende beskjeden om at storebroren, Daniel Dion, var død.

Han ble bare 59 år gammel.

Ifølge E! News skal han ha lidd av samme krefttype som svogeren, i tillegg til kreft i tungen og hjernen.

- Han var rede og led ikke lenger. Det skjedde rolig, sa Dions søster, Claudette, til den kanadiske avisen Le Journal de Montréal den gang, ifølge nettstedet.

LES OGSÅ: Christer Falck i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer