Carrie Fisher og Debbie Reynolds:

Mistet mor og bestemor med én dags mellomrom. Nå snakker Hollywood-stjerna

- Klarer ikke finne ord.

TRE GENERASJONER: Skuespiller Billie Lourd (t.h) er i dyp sorg etter å ha mistet både bestemora (Debbie Reynolds) og mora (Carrie Fisher) i romjula. Her er de sammen på rød løper i 2011. Foto: Byron Purvis / AdMedia / NTB Scanpix
TRE GENERASJONER: Skuespiller Billie Lourd (t.h) er i dyp sorg etter å ha mistet både bestemora (Debbie Reynolds) og mora (Carrie Fisher) i romjula. Her er de sammen på rød løper i 2011. Foto: Byron Purvis / AdMedia / NTB Scanpix Vis mer

Hollywood-skuespiller Billie Lourd (24) har fått en tøff start på året.

3. juledag gikk hennes mor, «Star Wars»-stjerna Carrie Fisher, brått bort. Dagen etter ble hennes like berømte bestemor, filmveteranen Debbie Reynolds, rammet av et slag - og sovnet stille inn på sykehus.

Igjen sitter barnebarnet, knust av sorg.

- Gir meg styrke

I et innlegg på Instagram, publisert tirsdag, setter Lourd for første gang ord på familietragedien:

- Støttene og bønnene jeg har mottatt den siste uka har gitt meg styrke i en tid der jeg ikke trodde det var mulig. Jeg klarer ikke finne ord for å uttrykke hvor mye jeg kommer til å savne min Abadama og min eneste Momby. Kjærligheten og støtten betyr alt for meg, skriver 24-åringen, til et bilde med Fisher og Reynolds fra barndommen.

Lourd er Carrie Fishers eneste datter. Hennes far er den kjente talentspedieren og manageren Bryan Lourd (56), som var kjæreste med Fisher fra 1991 til 1994.

Det var Billie Lourd selv som bekreftet at hennes mor hadde gått bort, via familiens talsperson:

- Det er med dyp sorg Billie Lourd kan bekrefte at hennes høyt elskede mor Carrie Fisher er gått bort klokka 08.55 i dag tidlig, heter det i uttalelsen.

Nyheten kom få dager etter at «Star Wars»-stjernen fikk hjertestans på et fly fra London til Los Angeles lille julaften. Fisher ble 60 år gammel.

Talentfull familie

Debbie Reynolds rakk å minnes sin datter på Facebook før hun timer seinere selv ble syk.

Det amerikanske magasinet People meldte at 84-åringen hadde fått behandling for et mulig slag, men livet sto ikke til å redde.

Reynolds hadde en lang fartstid i Hollywood, og ble for alvor kjent gjennom en rekke hovedroller i musikalfilmer i 1950-årene.

Dattera var mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars», og har spilt i «Episode IV: Et nytt håp» (1977), «Episode V: Imperiet slår tilbake» (1981), «Episode VI: Jediridderen vender tilbake» (1983) og «Episode VII: The Force Awakens» (2015).

Billie Lourd har som nevnt fulgt i familiemedlemmenes fotspor, og er kjent fra tv-serier som «Scream Queens» og den syvende «Star Wars»-filmen.

Hun dukker også opp i den niende, som kommer på kino neste jul. Det gjør også hennes mor, som rakk å figurere i filmen før hun gikk bort

DØD: Skuespiller Carrie Fisher gikk bort tredje juledag. For mange var Fisher med god margin mest kjent som prinsesse Leia Organa i «Star Wars». Video: AP Vis mer
DØDSFALL: Dagen etter at datteren Carrie Fisher døde, mistet også moren Debbie Reynolds livet etter et slag. Reynolds var kjent fra filmroller i komedier og musikaler som Singin in the rain. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer