Miss Michigan:

Mistet missetittel etter Twitter-meldinger

- De diskriminerer folk med andre meninger.

MISTET TITTELEN: Kathy Zhu (20) raser etter å ha mistet tittelen over Twitter-innlegg. Foto: Kathy Zhu (Skjermdump fra Instagram-video).
MISTET TITTELEN: Kathy Zhu (20) raser etter å ha mistet tittelen over Twitter-innlegg. Foto: Kathy Zhu (Skjermdump fra Instagram-video). Vis mer
Publisert

Kathy Zhu (20), årets vinner av Miss Michigan, ble nylig fratatt tittelen for å ha skrevet «støtende og ufølsomme» innlegg på sosiale medier. Zhu, som også er en åpen tilhenger av president Trump, fikk beskjeden forrige uke, og delte deretter et bilde av e-posten hun angivelig har fått fra Miss World America (MWA).

- Miss World America (MWA) har blitt gjort oppmerksom på at dine sosiale medie-kontoer inneholder støtende, ufølsomt og upassende innhold, skriver misse-organisasjonen, og sier dette bryter med deres retningslinjer.

- Derfor og med umiddelbar effekt, anerkjenner ikke lenger MWA deg som deltaker, avsluttes e-posten.

Hijab og vold

Zhu mener det «støtende» innholdet, refererer til tidligere innlegg hun har delt fra en hijab-messe og om dødsfall blant svarte i USA.

Disse Twitter-meldingene har blitt slettet i etterkant, men den ene kan bli funnet på Zhus Facebook-konto.

- Det er en «prøv en hijab»- messe på campus. Forteller dere meg nå at dette bare er et moteplagg og ikke noe religiøst? Eller prøver dere å få kvinner vant til å bli undertrykket under islam?, skriver hun og deler bilder av messen.

Innlegget fikk flere tusen Twitter-brukere til å reagere, og enkelte ba om at hun burde bli utvist fra universitet. University of Central Florida la ut en pressemelding i etterkant, hvor de skrev at Zhu ikke hadde brutt noen av skolens ordensregler, meldte Orlando Sentinel i februar 2018.

Den andre kontroversielle Twitter-meldingen til missedeltakeren lød, ifølge CBS News, slik:

- Visste du at dødsfall blant svarte i størst grad skyldes andre svarte? Fiks problemene innenfor deres eget miljø før dere klandrer andre, skrev Zhu angivelig på Twitter i 2017, og retweetet for få dager siden en artikkel som omtalte hendelsen.

Trump-tilhenger

Nyheten om at 20-åringen ble fratatt missetittelen har blitt plukket opp av flere amerikanske medier. I et videoklipp Zhu selv har lagt ut, sier hun at dette handler om mye mer enn en skjønnhetskonkurranse.

Se dette innlegget på Instagram

🙏🏼

Et innlegg delt av Kathy Zhu (@katzhux)

- Dette handler om at en organisasjon diskriminerer mennesker med andre meninger. Å kalle noen rasist når de ikke er det, er små angrep som fratar ordet sin verdi og sannhet. Det burde ikke bare være mangfold av ulik hudfarge, men også av tankesett og politisk tilhørighet, sier hun, og slår fast at hun har ingen planer om å skifte mening.

- Jeg vil fortsette å kjempe for det jeg tror på.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Viser frem kjæresten for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer