Tom Ford:

Mistet mannen etter 35 år

Richard Buckley ble 72 år gammel.

I SORG: Tom Ford har mistet ektemannen Richard Buckley etter lang tids sykdom. Her avbildet i 2017. Foto: Richard Young / REX / NTB
I SORG: Tom Ford har mistet ektemannen Richard Buckley etter lang tids sykdom. Her avbildet i 2017. Foto: Richard Young / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thomas Carlyle Ford (60), bedre kjent som motedesigner og filmregissør Tom Ford, og hans partner gjennom 35 år, Richard Buckley (72), har vært et par i over tre tiår.

Motedesigneren møtte den 13 år eldre redaktøren under et moteshow i New York i 1986. I 1989, bare tre år etter at paret flyttet sammen, ble Buckley diagnostisert med kreft, som han siden overlevde.

I 2014 giftet paret seg i en hemmelig seremoni.

Nå bekrefter Ford at partneren gjennom 35 år har gått bort - 72 år gammel.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

Lang tids sykdom

Det kommer frem i en uttalelse gitt av Fords representanter, ifølge People.

«Det er med stor sorg at Tom Ford kunngjør dødsfallet til sin kjære ektemann gjennom 35 år, Richard Buckley. Richard gikk bort fredfullt i deres felles hjem i Los Angeles med Tom og sønnen 'Jack' ved sin side», heter det i uttalelsen.

35 ÅR: Tom Ford og ektemannen Richard Buckley har vært et par i over 35 år. Forrige uke sovnet sistnevnte stille inn med familien rundt seg. Her på en fest i 2002. Foto: Richard Young/REX/NTB
35 ÅR: Tom Ford og ektemannen Richard Buckley har vært et par i over 35 år. Forrige uke sovnet sistnevnte stille inn med familien rundt seg. Her på en fest i 2002. Foto: Richard Young/REX/NTB Vis mer

Det kommer også frem at 72-åringen døde som følge av naturlige årsaker etter lang tids sykdom søndag kveld.

I 2012 ble paret foreldre til sønnen Alexander John Buckley Ford (8), som har kallenavnet Jack, ved hjelp av surrogati.

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

- Tøff periode

Buckley har lang fartstid i motebransjen, etter at han startet karrieren som motejournalist hos New York Magazine i 1979. Senere jobbet han hos en rekke magasiner, deriblant Women's Wear Daily og Vanity Fair.

Han har også vært redaktør for Mirabella, italienske Vogue og Vogue Hommes International.

Ekteparet har de siste årene bodd i London, New York og New Mexico sammen med sønnen, som følge av hver sine blomstrende karrierer.

Som nevnt ga paret hverandre sine ja i 2014, etter hele 27 år sammen.

- Jeg mistet mer enn halvparten av de nærmeste vennene mine da jeg studerte. Richard hadde også gått gjennom en ganske tøff periode i livet. Nå er vi gift, og det er hyggelig, avslørte han i april 2014, ifølge Contactmusic.

«LOVE ISLAND US»: Josh blir vekket midt på natta for å motta den grusomme beskjeden. Video: TV 2 Play. Reporter: Celina Morken Vis mer

Kjærlighet ved første blikk

I 2016 åpnet Ford, som er å regne som en av verdens fremste motedesignere, seg om parets første møte, og hvordan han ble forelsket i ektemannen. Blant annet kom det frem at det var kjærlighet ved første blikk.

- Blikkene våre møttes og en måned senere bodde vi sammen. Vi har vært et par siden, sa han da han gjestet The Jess Cagle Interview.

Paret møttes først da de tok en heis. Det tok ikke lang tid før de fikk kontakt, og mot slutten av heisturen visste Ford at han ville tilbringe resten av sitt liv med Buckley.

- Da den heisen landet i første etasje, tenkte jeg: «Du er den». Det var det. Klikk. Solgt. Det var bokstavelig talt kjærlighet ved første blikk.

LES OGSÅ: Åpner seg om bortgangen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer