UENIGE: - Jeg registrerer at domstolen ikke har samme syn som min klient på situasjonen som oppsto, sier mannens forsvarer Toralf Wågheim i advokatfirmaet Hjort. Foto: SCANPIX
UENIGE: - Jeg registrerer at domstolen ikke har samme syn som min klient på situasjonen som oppsto, sier mannens forsvarer Toralf Wågheim i advokatfirmaet Hjort. Foto: SCANPIX Vis mer

Mistet lappen etter bil-drama

67-åring straffet etter å ha meid ned en høygravid Åsne Seierstad.

SEHER.NO: Suksessforfatter Åsne Seierstad (39) har vært vitne til mye dramatikk i løpet av sin karriere, men var nok likevel ikke forberedt på at dramaet også skulle ramme henne.

Det var i juni i fjor at det ble kjent at den da høygravide forfatteren ble meid ned da hun skulle krysse en vei med sykkel. Og ikke bare èn gang, men to ganger ble hun påkjørt. Nå har Oslo tingrett gjort det klart at mannen som kjørte bilen må klare seg uten førerkort i tre måneder.

Det var like ved endeholdeplassen for t-banen ved Sognsvann i Oslo at den alvorlige episoden skjedde. Og ifølge øyevitner hadde forfatteren englevakt.

- Åsne Seierstad leide en sykkel og skulle krysse veien. Så kom en bil kjørende ned fra Sognsvann i retning byen. Han traff sykkelen først, deretter henne. Både sykkelen og Åsne røk i bakken, sa et øyevitne til Se og Hør den gang.

Og skal man tro Dagbladet, endte det altså med mer enn riper i lakken for den 67 år gamle sjåføren, som i tillegg til å bli fratatt førerkortet også må ut med 10 500 kroner i bot og 3 000 kroner i skasomkostninger.

- Jeg registrerer at domstolen ikke har samme syn som min klient på situasjonen som oppsto, sier mannens forsvarer Toralf Wågheim i advokatfirmaet Hjort til avisen.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Åsne ble mamma