Elton John:

Mistet jomfrudommen til manageren sin

Debuterte seksuelt som 23-åring.

VERDENSSTJERNE: Elton John røper nå hvordan han mistet jomfrudommen - noe som også portretteres i storfilmen «Rocketman», som har premiere i Norge neste uke. Her med Lionel Richie og Miley Cyrus ved en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
VERDENSSTJERNE: Elton John røper nå hvordan han mistet jomfrudommen - noe som også portretteres i storfilmen «Rocketman», som har premiere i Norge neste uke. Her med Lionel Richie og Miley Cyrus ved en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Til uken er det norgespremiere på storfilmen «Rocketman», som tar for seg den britiske musikeren Elton Johns (72) eventyrlige karriere.

Filmen omhandler stjernens kronglete vei til toppen, og beskriver en rekke av 72-åringens kriser gjennom livet, som blant annet alkoholproblemer og selvmordsforsøk.

Men det er også noen litt mer lystige opplevelser fra sangerens liv som gjenskapes i filmen. Blant annet kommer det fram at mannen med de ikoniske solbrillene mistet jomfrudommen sin som 23-åring.

Mistet jomfrudommen til manageren sin

En scene i spillefilmen viser nemlig Elton John ha sex for første gang. Den unge, fremadstormende artisten mistet jomfrudommen til manageren John Reid (69), som var hans overordnede gjennom 25 år.

72-åringen selv sier at han er glad og stolt over at denne hendelsen er inkludert i filmen om hans begivenhetsrike liv - fordi det var et viktig øyeblikk for ham.

I et nylig intervju med den britiske avisen Daily Mail, satte 72-åringen ord på hvordan det var å debutere seksuelt i en alder av 23 år.

- Jeg var jomfru fem til det. Jeg var desperat etter å bli elsket, sier han åpenhjertig om sin seksuelle debut.

- Den natten var viktig

Han beskriver videre at det som vises i filmen er nøyaktig slik det skjedde i virkeligheten, og at det viktige øyeblikket fant sted i byen San Francisco i USA.

SPILLER ELTON: Taron Egerton spiller rollen som Elton John i den nye storfilmen om popstjernens liv og virke. Her fra filmfestivalen i Cannes i forrige uke. Foto: NTB Scanpix
SPILLER ELTON: Taron Egerton spiller rollen som Elton John i den nye storfilmen om popstjernens liv og virke. Her fra filmfestivalen i Cannes i forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er hvem jeg er, og jeg var så glad. Når han ligger i armene mine og jeg lener meg tilbake med et smil, tenker jeg: «Jeg er normal, jeg har hatt sex», sier han videre.

Den legendariske stjernen sier også at han er svært glad for at scenen er med i filmen, fordi han er en homofil mann og ikke ønsker å skyve slike opplevelser under teppet.

- Hvis folk ikke liker det, forstår jeg det. Men det er en del av hvem jeg er. Den natten var veldig, veldig viktig, sier han.

Tidligere har Elton John uttalt at det var få samtaler om seksualitet og sex da han vokste opp.

- Da jeg vokste opp, fortalte min far meg at jeg ville bli blind dersom jeg onanerte. Da jeg var tretten år, begynte jeg med briller, og da tenkte jeg: «Herregud, dette blir til virkelighet», har 72-åringen fortalt i et intervju med Daily Mirror.

STJERNE: Elton John har hatt en eventyrlig karriere rent musikkmessig. Her er han avbildet under en konsert i 1985. Foto: NTB Scanpix
STJERNE: Elton John har hatt en eventyrlig karriere rent musikkmessig. Her er han avbildet under en konsert i 1985. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tok til tårene

Forrige uke hadde «Rocketman» premiere på filmfestivalen i Cannes, hvor Elton John selv var til stede. Det var også den britiske skuespilleren Taron Egerton (29), som spiller rollen som Elton John.

Da sistnevnte møtte pressen etter at filmen hadde blitt vist, var han svært rørt - og tok til tårene.

ROCKETMAN: Taron Egerton spiller Elton John i den kommende filmen. Foto: NTB Scanpix
ROCKETMAN: Taron Egerton spiller Elton John i den kommende filmen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg ble visst litt emosjonell, sa den unge skuespilleren, og la til:

- Det er ikke en typisk, biografisk film, og vi går ikke gjennom sangene i kronologisk rekkefølge. Vi tar oss friheter med sannheten. Da er det fint at mottakelsen har vært så vidunderlig.

En feiring av Elton John

Elton John har selv medvirket som produsent i filmen, og Egerton har i stor grad basert rollen på lange samtaler med hovedpersonen. Filmen legger ikke noe mellom i beskrivelsene av artistens avhengighet av alkohol og narkotika.

- Filmen en er en feiring av ham, men prøver ikke å fremstille ham som feilfri eller perfekt. Han er fremdeles et menneske. Og hva angår Elton, så er det ikke mye som får ham til å rødme. Han tar det med ro selv om vi forteller historien på den måten, sa Egerton.

DUETT: Elton John og Taron Egerton sto sammen på scenen i Cannes. Foto: NTB Scanpix
DUETT: Elton John og Taron Egerton sto sammen på scenen i Cannes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter pressevisningen i Cannes opptrådte John og Egerton sammen på scenen på festivalen, med nettopp sangen «Rocketman».

Elton John er gift med den kanadiske filmskaperen David Furnish (56), og sammen har de sønnene Zachary (8) og Elijah (6).

LES OGSÅ: Stjernekokkens fall fra toppen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer