Zhang Zhehan:

Mistet jobben etter «utilgivelige» bilder

Den kinesiske skuespilleren Zhang Zhehan tok en skjebnesvanger avgjørelse da han var på ferie i Japan.

SNUDD PÅ HODET: I løpet av én dag var livet til den skuespilleren snudd på hodet. Foto: Weibo
SNUDD PÅ HODET: I løpet av én dag var livet til den skuespilleren snudd på hodet. Foto: Weibo Vis mer
Publisert

Den kinesiske skuespilleren Zhang Zhehan (30) er en stor hit i Kina, og har spilt i blant annet «Word of Honor» og «Legend of Yunxi».

Med over 18 millioner følgere på Weibo, en kinesisk Twitter-liknende side, er han svært populær blant den unge delen av befolkningen.

Det vil si - han var populær.

Nå er 30-åringen mildt sagt i hardt vær etter en ferietur til Tokyo i Japan i 2018. Bilder fra ferieturen har den siste tiden spredt seg som ild i tørt gress på sosiale medier, og skapt stor misnøye i hjemlandet. Det melder Global Times.

Skandale

Ved første øyekast ser bildene ut som klassiske «turist-bilder», hvor man smiler til kamera, med en turistattraksjon i bakgrunnen. Problemet er at de attraksjonene Zhehan har valgt å posere ved er Yasukuni Shrine og Nogi Shrine.

Kinsley Wolanski fortsetter å overraske følgerne sine på Instagram. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Yasukuni er en svært beryktet japansk helligdom som er kjent for å hedre noen av Japans verste krigsforbrytere. Nogi er en annen kontroversiell helligdom som hedrer Japansk militære som invaderte Kina under andre verdenskrig.

SKANDALE: Dette var et av bildene som Zhang Zhehan nå får massiv kritikk for. Foto: Weibo
SKANDALE: Dette var et av bildene som Zhang Zhehan nå får massiv kritikk for. Foto: Weibo Vis mer

Med andre ord - ikke spesielt populært blant kineserne.

Mistet alle samarbeid

Kinesiske medier har kritisert skuespilleren for å være uvitende om landets historie og nasjonal lidelse.

Bildene ble kjent fredag, og innen kl. 22:00 samme kveld hadde 30-åringen mistet alle de mer enn 20 selskapene han hadde kommersielle samarbeid med. Blant annet har drikkevaremerket «Wahaha» kunngjort at de avslutter sitt partnerskap med Zhehan:

- Nasjonal verdighet er ikke noe som kan krenkes, skal de ha sagt i en uttalelse publisert på Weibo.

Også et annet selskap har gått hardt ut mot 30-åringen og sagt at hans oppførsel har såret kinesernes følelser - noe selskapet tok sterkt avstand fra.

Også det danske smykkemerket «Pandora» har kommet med liknende uttalelser.

SER RØDT: Programleder Wendy Williams' harselering med den Oscar-nominerte skuespilleren fikk flere til å se rødt. Klipp: Ørjan Ryland / Rød Løper Vis mer

Sparket fra filminnspilling

Skuespilleren har for tiden hovedrollen i filmen «Formed Police Unit», men etter skandalen ble kjent har produsentene sagt at han vil bli fjernet fra produksjonen.

Zhehan skal imidlertid ha skjønt at han har gjort noe galt, og gått ut til sine over 18 millioner følgere og beklaget seg.

- Jeg skammer meg over min uvitenhet og vil beklage for min oppførsel, skal han ha sagt i et innlegg på Weibo.

Følgerne hans og hans tidligere fans, skal likevel ikke ha godtatt unnskyldningen, da bildene han tok var «utilgivelige».

I løpet av en dag gikk altså Zhehan fra å være en godt likt og anerkjent skuespiller med en strålende karriere foran seg, til å få sparken, miste alle sine samarbeidspartnere - og oppleve at fansen har vendt han ryggen.

LES OGSÅ: Forsvant tirsdag - funnet død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer