Kristin Gjelsvik og eksponering av barn:

- Mistet fullstendig kontroll i øyeblikket

Kristin Gjelsvik deler av mammalivet i nytt program.

MAMMA-SERIE: Kristin Gjelsvik er i høst aktuell i TV3s nye serie «Kjendismødre». Foto: Nina Hansen/ Dagbladet
MAMMA-SERIE: Kristin Gjelsvik er i høst aktuell i TV3s nye serie «Kjendismødre». Foto: Nina Hansen/ Dagbladet Vis mer
Publisert

Nå i høst blir det nye mamma-programmet «Kjendismødre» å se på både TV3 og strømmetjenesten Viafree.

I dette programmet følges Kristin Gjelsvik (33), Linni Meister (33) og Louise Angelica Riise (29) gjennom hverdagen som mamma, hvor de tar seerne med på både oppturer og nedturer.

Det er kanskje ikke så forventet å se blogger og influencer Kristin Gjelsvik i en serie som eksponerer mammalivet for hele Norge. Hun er nemlig kjent for å ha sterke meninger om blant annet barns rett til privatliv og skjerming fra offentligheten.

NYBAKTE FORELDRE: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen er foreldre til to måneder gamle Falk. Gjelsvik og Poppe Thorsen er veganere. Slik planlegger de Falks kosthold. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Til stede i kulissene

I april, kort tid etter at Kristin fikk sin første sønn, gjestet hun «God Morgen Norge» for å snakke om eksponering av barn på internett, og så tidlig som i 2015 skrev hun et blogginnlegg om nettopp denne tematikken.

I både blogginnlegget fra 2015 og på «God Morgen Norge» var Kristin klar på at hun mener at det ikke er en forelders rett å eksponere barnet sitt på sosiale medier, da barnet har rett på eget privatliv. Likevel er hun altså nå selv aktuell i et mamma-program.

Da Se og Hør møtte 33-åringen på TV3s høstlansering nylig, kunne Kristin imidlertid fortelle at hun ikke har tenkt å eksponere sønnen i den forstand.

KJENDIS-MØDRE: Disse tre, Linni Meister, Kristin Gjelsvik og Louise Angelica Riise, skal følges i TV3s nye serie «Kjendismødre» i høst. Foto: Rune Bendiksen/ TV3
KJENDIS-MØDRE: Disse tre, Linni Meister, Kristin Gjelsvik og Louise Angelica Riise, skal følges i TV3s nye serie «Kjendismødre» i høst. Foto: Rune Bendiksen/ TV3 Vis mer

- Han er til stede i kulissene, men er ikke den som er i fokus. Vi ønsker jo å formidle den nye, litt sprøe, rare og morsomme situasjonen som oppstår etter man har fått barn, forklarer hun.

Videre sier hun at fokuset i serien kommer til å være på hvordan hverdagen som foreldre er, ikke nødvendigvis så mye på selve barnet.

- Han finnes, og vi ønsker ikke å bare ekskludere han, da det blir veldig vanskelig å late som at vi ikke har fått et barn. Han er til stede uten å være i fokus. Der føler jeg at vi har funnet en fin balanse, bemerker hun.

STOLTE: Kristin og Dennis trives godt som nybakte foreldre. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet
STOLTE: Kristin og Dennis trives godt som nybakte foreldre. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet Vis mer

Delte Instagram-bilde

I august, i anledning sin egen 33-årsdag, publiserte Kristin en bildeserie på Instagram hvor ett bilde var av henne selv og et annet av sønnen. Her viser hun ansiktet til den fire måneder gamle krabaten.

Dette er ikke noe som skjer hver dag. Skal vi tro influencer-mammaen selv, har hun ikke endret mening om at hun ikke ønsker å eksponere sønnen.

- Akkurat der så skal jeg være så ærlig å si at han var så forbanna skjønn og at jeg tenkte: «Vet du, dette MÅ jeg dele. Dette ene bildet. Sånn her er han, han er verdens fineste». Jeg mistet fullstendig kontrollen i øyeblikket, forklarer hun og fortsetter:

- Det som er viktig er at dette barnet har rett på et privatliv og en egen identitet. Det viktigeste er at han ikke blir gjenkjent i barnehagen og på skolen. Nå er han såpass liten fremdeles, og han forandrer seg enda fra uke til uke.

Forstår andre mødre

Selv om bloggeren har en klar mening om at foreldre ikke bør eksponere barna sine, har hun forståelse for at det kan skje innimellom.

- Altså, man er så stolt, og man vil jo bare vise barnet til hele verden, sant. Men da gjelder det jo å prøve å legge bort den egoistiske tanken til fordel for dette lille barnet. Vi har ingen rett til å bestemme at dette skal bli en offentlig person før barnet selv er gammelt nok til å vite hva det innebærer.

View this post on Instagram

Fineste små fingrene 🧡👶🏻🖐🏻

A post shared by Kristin Gjelsvik (@kristingjelsvik) on

Både Kristin og forloveden Dennis Poppe (28) er offentlige mennesker som både driver med blogging, YouTube og Instagram. De deler støtt og stadig bilder fra livet sitt, noe som til tider kan være krevende å balansere med behovet for å gi sønnen privatliv.

- Nå er vi jo offentlige foreldre. Vi har fått et lite barn og vi kan ikke late som at han ikke eksisterer - noe vi heller ikke ønsker, fordi det blir veldig feil, påpeker hun.

- Jeg ønsker å dele fra livet som nybakt mor, uten at det tar all fokus. Det forblir med dette ene bildet, så skjer ikke det flere ganger, tror jeg, neida, sier Kristin avslutningsvis og ler.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Var frivillig barnløs

Før Kristin Gjelsvik i fjor høst fant ut at hun var gravid hadde hun vært åpen om det å være frivillig barnløs.

Hun har tidligere fortalt til Se og Hør at hun opplever at det er visse forventninger til at kvinner skal ha barn, og om de velger å ikke få det er det noe «galt» med kvinnen.

- Jeg oppfatter at det er forventet at man enten har planlagt å få barn eller er i ferd med å få barn, og hvis man ikke er der så er det noe galt med deg. Jeg synes det er ganske sprøtt egentlig, sa hun den gang.

ABORT: Kristin Gjelsvik hadde egentlig ikke tenkt til å få barn. Derfor ombestemte hun seg. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Viafree, Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

I en YouTube-video som Kristin delte i fjor, forteller hun åpent om hvorfor hun ikke har hatt lyst på barn.

- Med én gang jeg nærmet meg 30, og jeg virkelig ikke hadde lyst på barn, så forsto jeg at det ikke er sikkert at jeg får lyst på barn. Og det er jo helt greit, fordi det er ikke alle som har lyst på barn, sier Kristin i videoen.

Da hun derimot fant ut at hun var gravid i august 2018, skjedde det noe i tankene til den nå nybakte mammaen. Hun bestemte seg for å beholde barnet, og legger ikke skjul på at hun elsker den lille sønnen svært høyt.

LES OGSÅ: Får ikke flere barn før han legger opp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer