Rio Ferdinand:

Mistet først kona - nå er moren død

Den tidligere Manchester United-stjernen er i dyp sorg.

I SORG: Rio Ferdinand har mistet moren Janice St Fort. Nyheten kommer bare to år etter at kona Rebecca Ellison døde av kreft. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Rio Ferdinand har mistet moren Janice St Fort. Nyheten kommer bare to år etter at kona Rebecca Ellison døde av kreft. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For to år siden mistet den tidligere fotballspilleren Rio Ferdinand (38) kona Rebecca Ellison, som døde plutselig som følge av kreft.

Ferdinand ble etterlatt med parets tre barn, og har i ettertid vært åpenhjertig om sorgen han bærer på.

- Jeg har fremdeles gifteringen på fingeren, sa han blant annet i mars.

Nå har nok en familietragedie rammet den tidligere Manchester United-stjernen, som i en offentlig uttalelse informerer at hans mor, Janice St Fort, er gått bort, 58 år gammel.

- Vi er knust over å måtte meddele at vår fantastiske mor Janice døde i dag, etter å ha kjempet en tøff kamp mot kreften, skriver Rio, hans bror Anton og øvrig familie i en pressemelding, ifølge The Sun.

- Hun var en inspirasjon for oss alle, og var elsket av samtlige som kjente henne. Hun døde på London Bridge Hospital, med sin elskede ektemann Peter og oss, hennes fire barn, ved sin side.

Saken fortsetter under bildet.

MISTET KONA: I mai 2015 døde Ferdinands kjære kone, Rebecca, av kreft. Hun ble bare 34 år gammel. Foto: NTB Scanpix.
MISTET KONA: I mai 2015 døde Ferdinands kjære kone, Rebecca, av kreft. Hun ble bare 34 år gammel. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Tøffe stunder

Videre takker familien samtlige ansatte ved sykehuset, for måten de har fulgt opp Janice i sykdomsforløpet.

- Hele familien er i dyp sorg. Vår mor var midtpunktet og hjertet i denne familien, og har støttet oss alle gjennom tøffe stunder. Og hun gjorde det alltid med et smil om munnen.

Nyheten kommer i overkant av to år etter at Rio Ferdinand mistet kona til samme sykdom.

Paret hadde vært gift i seks år da Ellison gikk bort.

Saken fortsetter under bildet.

KAMERATER: Rio Ferdinand og Ole Gunnar Solskjær feirer et mål under en fotballkamp 2006. Foto: Darren Staples / NTB Scanpix
KAMERATER: Rio Ferdinand og Ole Gunnar Solskjær feirer et mål under en fotballkamp 2006. Foto: Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

- Vanskelig å søke hjelp

Det tok lang tid før Ferdinand sørget over tapet av sin kone offentlig. 38-åringen har tidligere vært åpen om hvordan han forsøkte å holde seg opptatt med andre ting for å skifte fokus. Det førte blant annet til at han begynte å drikke.

Ferdinand hadde hele tiden sett på sympati som en svakhet, noe som gjorde det vanskelig å søke hjelp.

- Du vil ikke at folk skal synes synd på deg. Når du syntes synd på noen i den machokulturen som jeg var en del av, betydde det at de var svake. Og du ønsker ikke å ha slike folk i garderoben, fordi det er et svakt ledd, har han uttalt i et åpenhjertig intervju med Radio Times.

Rio Ferdinand startet karrièren i West Ham, der han fikk 157 kamper i perioden 1995 til 2000. Han spilte to sesonger i Leeds før han dro til Manchester United.

Der ble han værende i 12 sesonger før han avsluttet karrièren i Queens Park Rangers. Totalt ble det 504 Premier League-kamper på CVen.

LES OGSÅ: Prins Henrik av Danmark innlagt på sykehus

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer