Pia Tjelta:

- Mistet følelsen i halve ansiktet

42-åringen opplevde det store marerittet - midt i en forestilling.

DRAMATISK: Skuespiller Pia Tjelta opplevde det store marerittet da hun mistet følelsen i halve ansiktet og beina - midt under en forestilling. Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK: Skuespiller Pia Tjelta opplevde det store marerittet da hun mistet følelsen i halve ansiktet og beina - midt under en forestilling. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pia Tjelta (42) har de senere årene markert seg som en av landets mest populære skuespillere. Hun har hatt flere store roller i ulike forestillinger på teaterscenen, og dessuten vært å se i TVNorge-suksessen «Neste sommer». 42-åringen har også slått seg opp som designer - med sitt eget klesmerke.

Tjelta har mange jern i ilden, men da 42-åringen i mars sto på scenen i Ibsen-dramaet «Fruen fra havet» i London, holdt det på å gå galt.

I et intervju med Dagbladet Magasinet forteller skuespilleren at hun opplevde å miste følelsen i halve ansiktet.

- Jeg satt og sminket meg da jeg oppdaget at bortsett fra en prikking i leppene, hadde jeg ikke følelse i halve ansiktet, sier Tjelta.

FORLOVET?: Pia Tjelta får spørsmål om diamantringen sin, og svarer på følgende måte. Reporter/video: Henriette Eilertsen / Madeleine Liereng. Vis mer

- Aldri vært så redd

Stykket hadde fått overveldende mottakelse, og Tjelta hadde fått svært mye ros for sin rolle som «Ellida Wangel». Det var bare noe få forestillinger som gjensto da 42-åringen begynte å føle seg sliten. Hun går på scenen likevel - og like før forestillingen er slutt, mister hun også følelsen i beina.

- [ …] Da jeg gikk av scenen etter applausen fikk jeg et skikkelig panikkanfall. Jeg ble stående og hyperventilere uten evne til å bevege meg, sier Tjelta åpenhjertig i intervjuet.

Deretter fulgte sykehusinnleggelse og besøk hos spesialister. Legene fant ut at det ikke skyldtes noe nevrologisk - men den populære skuespilleren ble likevel svært redd.

- Jeg har aldri vært så redd for å dø, avslører Tjelta.

Nå går det imidlertid bedre med Tjelta, som tidligere i år kunne røpe at hun hadde forlovet seg med Oddgeir Thune (41). Det avslørte 42-åringen da hun gjestet NRK-programmet «Lørdagsrådet» i mars.

Da programleder Live Nelvik (37) spurte Tjelta om sivilstatusen hennes, røpet nemlig skuespilleren at hun er blitt fridd til - og at hun dermed skal gifte seg.

- Jeg er ikke gift, men har blitt fridd til, fortalte skuespilleren den gang.

Trebarnsmor

Det var i 2015 at Tjelta kunne avsløre at hun hadde funnet lykken på ny, da det ble kjent at hun hadde blitt sammen med skuespilleren Oddgeir Thune. Han er mest kjent for sine roller i «De nærmeste» og «Pyromanen», og er ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo.

Thune er også fra Stavanger, men bosatt i Oslo. Paret har begge studert ved Teaterhøgskolen, men Pia fullførte i 2006 - to år før han startet. Han har tidligere vært sammen med «Hjem til jul»-skuespiller Ida Elise Broch (33), som han gikk i klasse sammen med på Teaterhøgskolen.

I 2015 ble Tjelta og Thune foreldre sammen for første gang til tvillingene Jonathan og Agnes (4). Fra tidligere har Tjelta datteren Sofia (19), som hun har sammen med «Det tredje øyet»-skuespilleren Kyrre Haugen Sydness (47).

SPESIELL BOSITUASJON: Pia Tjelta åpner opp om forholdet til eksen i kveldens Skavlan på TV 2. Vis mer

Da Se og Hør møtte 42-åringen i fjor, da Gullruten-nominasjonene skulle lanseres, fortalte hun om hvordan det er å ha en skuespillerkarriere samtidig som å være mamma til tre.

- Egentlig handler det om ekstremsport i planlegging. Og at vi har besteforeldre som stiller veldig mye opp. Vi må legge en produksjonsplan for de neste månedene, vi må rett og slett finne en balanse på en måte, sa hun den gang.

LES OGSÅ: - Var veldig ubehagelig å jobbe med

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer