«Farmen» 2019:

Mistet fokus etter krangel

For Vibecke Garnaas (44) og Silje Momrak (32) opphørte «Farmen»-oppholdet bare dager før finalen.

KVARTFINALISTENE: Silje Momrak, Vibecke Garnaas, Agna Hollekve, Ingebjørg Monique Haram og Erik Rotihaug var de fem siste deltakerne på gården før semifinalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
KVARTFINALISTENE: Silje Momrak, Vibecke Garnaas, Agna Hollekve, Ingebjørg Monique Haram og Erik Rotihaug var de fem siste deltakerne på gården før semifinalen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter nærmere elleve uker på Lundereid gård i Kragerø, er det nå tid for finaleuke i «Farmen» - der de resterende deltakerne har lagt alt til side for å kjempe mot hverandre om å stå igjen helt til siste slutt.

Tirsdag ble det klart at Leif Kristian Tindeland (28) og Berit Ivy Junge (31) ble de første til å ryke i finaleuka. Etter en heftig runde i hinderløypa ble Erik Rotihaug (24) den første til å sikre seg en plass i semifinalen søndag.

I onsdagens episode møttes de fire andre deltakerne til en real kvinnekamp i smia. Der var det Ingebjørg Monique Haram (31) som gikk seirende ut, og med det tok «Farmens» andre semifinaleplass.

Agna Hollekve (47) gjorde det klart best i den første delen av gårdskonkurransen, som gikk ut på å bygge en saueinnhengning, til tross for at hun den siste tida under oppholdet var syk etter et flåttbitt.

ALVORLIG: «Farmen»-deltakeren Agna Hollekve forteller om en dramatisk hendelse på gården, som gjorde at hun måtte fraktes til sykehus. Video: Rød Løper Vis mer

Også i den andre delen, å spinne ull til tråd, viste hun seg uslåelig.

Dermed ble det klart at det var Silje Momrak (32) og Vibecke Garnaas (44) som måtte forlate konkurransen.

- Det var som forventet, de oppgavene som kom behersket jeg ikke. Det var kjedelig å ryke, men det var mer surt i ettertid når jeg har tenkt at jeg kunne gjort det bedre, sier Momrak til Se og Hør.

Hun forteller at en krangel mellom deltakerne i forkant gjorde at hun mistet fokuset før de avgjørende prøvene. Dette får imidlertid ikke TV-seerne se.

- Vibecke innrømmet at hun hadde spist en hel sjokoladekake og brukt penger på vin. Jeg ble så sinna for det at under smikonkurransen var det nesten viktigere for meg at Vibecke ikke fikk det til enn at jeg fikk det til, jeg mista helt fokus, forteller 32-åringen.

SEMIFINALISTER: Ingebjørg Monique Haram (31), Erik Rotihaug (24) og Agna Hollekve (47) skal søndag kjempe om å tittelen som vinneren av «Farmen» 2019. Foto: Alex Iversen / TV 2
SEMIFINALISTER: Ingebjørg Monique Haram (31), Erik Rotihaug (24) og Agna Hollekve (47) skal søndag kjempe om å tittelen som vinneren av «Farmen» 2019. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Men det var min egen feil.

Garnaas forteller at hun valgte å ta opp dette med de resterende deltakerne slik at de ikke skulle bli skuffa over å finne ut av sjokoladekakehemmeligheten via TV-skjermen.

MYE OPPMERKSOMHET: Når «Farmen»-Ingebjørg ankommer «Torpet», blir «Farmen»-veteranen Frank svært opphengt i brystene hennes. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

- Å dele den sjokoladekaka med Mathias og Berit var objektivt det verste jeg har gjort der inne. Jeg valgte å være ærlig om det, og jeg hadde ingen problemer med å stå inne for det. Under samme omstendigheter så hadde jeg gjort det igjen, sier hun.

Å forlate «Farmen» rett før semifinalen synes hun var helt greit. At dyrene på gården ble hentet tok hun imidlertid svært tungt, og seerne får se Garnaas ta til tårene.

SMIKAMP: Det gikk hett for seg da deltakerne skulle smi en nøkkel i kamp om semifinaleplass. Foto: Alex Iversen / TV 2
SMIKAMP: Det gikk hett for seg da deltakerne skulle smi en nøkkel i kamp om semifinaleplass. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det ble et forferdelig tomrom for meg. Jeg hadde mistet de folkene som sto meg nærmest inne på gården, og da dyrene forsvant var jeg litt ferdig. Jeg så ikke lenger poenget med å være der inne, forteller 44-åringen, som til daglig jobber som spirituell coach.

«Farmen»-opplevelsen har hun ingenting å utsette på.

- Jeg var så takknemlig da jeg røk ut. Jeg hadde fått hele opplevelsen, fantastiske vennskap og jeg fikk utfordret meg selv. Intensjonen min var aldri å vinne «Farmen».

Søndag blir det altså Rotihaug, Haram og Hollekve som skal knive om de to finaleplassene før én av dem stikker av med seieren, og dermed også hytte og bil.

LES OGSÅ: Raser mot fansen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer