Mona Berntsen:

Mistet fire i familien

- Hjertet mitt er knust, meddeler den profesjonelle danseren.

ÅPENHJERTIG: I går delte danseren Mona Berntsen et lengre innlegg på Instagram hvor hun oppsummerte året sitt. Da kom det fram at hun har mistet fire familiemedlemmer i løpet av 2020. Foto: Eivind Senneset / TV 2
ÅPENHJERTIG: I går delte danseren Mona Berntsen et lengre innlegg på Instagram hvor hun oppsummerte året sitt. Da kom det fram at hun har mistet fire familiemedlemmer i løpet av 2020. Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer
Publisert

Den profesjonelle danseren Mona Berntsen (30) har gjort det stort innenfor sitt felt, og har blant annet danset for stjerner som Justin Bieber (26), Justin Timberlake (39), Madonna (62), Alicia Keys (39) og Chris Brown (31).

Det siste året har det imidlertid vært mindre jobber for mange, og utallige avlyste konserter grunnet pandemien. Det er ingen tvil om at det har vært et vanskelig år, også for Berntsen.

Det kommer fram i et lengre innlegg på Instagram.

TØFT ÅR: For Mona Berntsen og familien har det vært et vanskelig år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TØFT ÅR: For Mona Berntsen og familien har det vært et vanskelig år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I innlegget skriver 30-åringen at ord blir fattige når hun skal prøve å oppsummere året sitt, og at hun ikke engang var sikker på om hun ønsket å dele dette, da hun holder mye av privatlivet sitt for seg selv.

«Men når jeg ser hvor mye jeg deler av det profesjonelle livet mitt her, føler jeg helt ærlig at den rette tingen å gjøre er å også dele hva som skjer i livet mitt bak skjermen», fortsetter hun.

Hjerteskjærende

Videre meddeler danseren at 2020 har lært henne mye om døden.

«Jeg har følt den fylle min ånd, mitt hjem og mitt hjerte. Jeg har sett den ta bort lyset i mine nærmestes øyner, og jeg har aldri følt meg mer hjelpeløs. Jeg vet at dette er slik livet er, men selv om jeg vet det kan det aldri være en forberedelse for hvordan og hva jeg skal føle når det skjer».

Berntsen skriver deretter at familien hennes har mistet fire familiemedlemmer i år.

«Jeg har opplevd at faren min og søsknene hans har mistet mora, onkelen og broren sin i løpet av få måneder. For noen dager siden mistet mora mi og søsknene hennes faren sin og bestemora mi ble enke», deler hun åpenhjertig.

- Livet er skjørt

30-åringen ber om at familiemedlemmene nå hviler i paradis, og at de vil veilede dem videre i livet som engler.

EUROVISION: Norske Mona Berntsen (29) danset for Madonna med det palestinske flagget på ryggen under gårsdagens Eurovision Song Contest-finale. Det skaper sterke reaksjoner. Video: Eurovison Song Contest Vis mer

«Arven deres vil leve videre for alltid gjennom oss og de store familiene de har skapt. Jeg vil alltid prøve mitt beste for å gjøre dem stolt, og jeg vil ha alle minnene i hjertet mitt. Hjertet mitt er knust, men jeg er takknemlig for alle de åra jeg fikk dele med dem. Jeg vil prøve mitt beste på å vokse meg sterkere», fortsetter hun.

Avslutningsvis kommer Berntsen med en oppfordring til følgerne sine om å ta vare på seg selv og sine nærmeste:

«Tilgi, glem, vær kjærlighet og vis kjærlighet. Livet er skjørt og du vet aldri hva som vil skje i morgen. Sender dere kjærlighet og ber for at dere forblir sterke uansett hva dere måtte gå gjennom i livet deres».

Se og Hør har vært i kontakt med Mona Berntsen som har gitt tillatelse til å gjengi Instagram-innlegget, men ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentar.

Baksiden av medaljen

Som nevnt har Berntsen blitt et svært kjent ansikt innenfor dans, og hun har dansejobber på CV-en som de fleste bare kan drømme om. I et intervju med norske ELLE tidligere i år gikk hun nærmere inn på baksiden av den suksessfulle karrieren.

Der kunne hun blant annet fortelle at det som kan se glamorøst ut på TV, YouTube og Instagram, er alt annet i virkeligheten.

IKKE BARE BARE: Mona Berntsen har tidligere fortalt at det ikke bare er enkelt å være profesjonell danser. Foto: Helene Kjærgaard Sviland / TV2
IKKE BARE BARE: Mona Berntsen har tidligere fortalt at det ikke bare er enkelt å være profesjonell danser. Foto: Helene Kjærgaard Sviland / TV2 Vis mer

- Det er «lights, camera, action!» Som profesjonell er jeg ansvarlig for å skaffe et team og støtteapparat rundt meg. Slik er det i underholdningsbransjen, enten man er danser, modell, skuespiller eller artist. Og det skal hele tida se så flott og ekte ut. Men bak det hele er det et menneske, fortalte hun.

SUPER BOWL: Justin Timberlake opptrådte under nattens Super Bowl - med norske Mona Berntsen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Videre meddelte Berntsen at bare fem prosent er showet, mens 95 prosent er all jobben bak det.

- I andre typer idretter er det mer ordnede forhold. Er du skadet, så er du skadet. Vi har ikke noe som heter sykemeldt i mitt yrke. Enten er du der, eller så er du der ikke. Og den «the show must go on»-mentaliteten, som er en del av mitt yrke, kan være veldig tung, fortsatte hun.

LES OGSÅ: Marion Ravn hinter om nytt brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer