Edgar Ramirez:

Mistet fire av sine nære: - Knust

«The Undoing»-stjernen med klar oppfordring etter at marerittet rammet familien.

I SORG: Skuespiller Edgar Ramirez med innstendig bønn etter å ha mistet flere nære og kjære under pandemien. Foto: Evan Agostini/ INVISION/ NTB
I SORG: Skuespiller Edgar Ramirez med innstendig bønn etter å ha mistet flere nære og kjære under pandemien. Foto: Evan Agostini/ INVISION/ NTB Vis mer
Publisert

«På under 24 timer hadde covid tatt livet fra dem begge. Vi hadde ikke engang fått plukket opp min tantes aske før vi også måtte kremere min onkels levninger».

Onsdag delte skuespiller Edgar Ramirez (44) en grufull tekst, «det mest smertefulle og nærgående» han noen gang har publisert, i et innlegg på Instagram.

Der forteller han om hvordan flere av hans nære har mistet livet som følge av covid-19 - senest for få dager siden. «Hjertet mitt kan ikke bære mer smerte», skriver han.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar. Han ble så dårlig at han ble lagt i kunstig koma. Video: Se og Hør Vis mer

- Ikke tilgang på vaksiner

Det personlige innlegget til stjernen kommer få dager etter at han også delte en samtale med USAs smittevernsjef Anthony Fauci på Instagram, der de to deriblant snakket om vaksineringens betydning under den stadig pågående coronapandemien. Det melder The Hollywood Reporter.

På dette tidspunktet var både stjernens onkel Guillermo og tante Lucy svært alvorlig covid-syke, mens tante Nidia var utenfor livsfare etter å ha vært innlagt på sykehus et par dager. En måned tidligere hadde stjernens bestemor dødd med covid, delte han.

STJERNE: Edgar Ramirez har blant annet gjort seg bemerket som Gianni Versace i «American Crime Story». Her med motspiller Penelope Cruz i en scene fra serien. Foto: Fx Network/ Kobal/ REX/ NTB
STJERNE: Edgar Ramirez har blant annet gjort seg bemerket som Gianni Versace i «American Crime Story». Her med motspiller Penelope Cruz i en scene fra serien. Foto: Fx Network/ Kobal/ REX/ NTB Vis mer

«Hva som er forskjellen mellom dem? Min tante Nidia var heldig nok til å bli vaksinert. Verken min bestemor, min tante Lucy eller min onkel Guillermo hadde tilgang på vaksiner. I den lille landsbyen de bor i Venezuela er det ikke nok vaksiner» skrev Ramirez på Instagram.

Videre oppfordret stjernen, kjent fra blant annet HBO-serien «The Undoing» og storfilmen «Jason Bournes ultimatum», folk til å la seg vaksinere - for å beskytte de svakeste best mulig.

CORONA-SKEPSIS: Leif Einar Lothe mener han og Svein Østvik ikke har noe å gjøre i «Debatten», og overlege Elisabeth Toverud Landaas hadde dette å si til «Charter-Svein». Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: NRK. Vis mer

- Torturert

I løpet av helgen døde først Ramirez' tante Lucy lørdag, fulgt av onkelen Guillermo dagen etter. Mandag kom sjokkbeskjeden om at en familievenn også hadde gått bort, etter å ha kjempet med covid-komplikasjoner i flere måneder.

«De døde en måned og to dager etter at covid tok livet av min bestemor Bertha og fire måneder etter at det tok livet av min venezuelanske agent og kjære venn Laureano», delte Ramirez onsdag.

I innlegget legger skuespilleren ikke skjul på hvor preget han er av dødsfallene.

«Jeg er trist, jeg er frustrert, jeg er knust. I uke etter uke har familien min blitt lekt med, torturert og holdt for narr av denne grusomme, forræderske og voldsomme sykdommen som nådeløst endte opp med å drepe dem alle. Jeg holder ikke ut dette tomrommet i brystet mitt, denne smaken av metall i munnen min, denne lammende hodepinen som ikke virker å avta», skriver han blant annet.

SMITTET: Andreas Østerøy, kjent fra Ex on the Beach, fikk coronavirus da han var på helgetur til Polen. Video: Rød Løper / Privat Vis mer

Igjen trekker stjernen fram at ingen av hans nære som har dødd med covid var vaksinert - fordi de ikke hadde tilgang på vaksiner i hjemlandet Venezuela. Deretter kommer han inn på vaksineskepsis i USA, der han selv bor:

«Det knuser hjertet mitt at så mange folk i dette landet er villige til å ignorere den samme vaksinen som min familie ville ha tatt på flekken», skriver han videre, og legger til at det å la seg vaksinere kan være et valg preget av nestekjærlighet.

Steile fronter

Motstand eller skepsis mot coronavaksinen i USA er et tema flere celebriteter har engasjert seg i.

«Friends»-stjernen Jennifer Aniston (52) skapte nylig overskrifter da hun i et intervju bedyret at hun hadde kuttet ut folk fra omgangskretsen sin på bakgrunn av at de nektet å vaksinere seg eller å oppgi egen vaksinasjonsstatus.

TREND: Denne TikTok-trenden skaper reaksjoner. Leger og eksperter er nå redde for at den skal øke skepsisen til coronavaksinene. Video og reporter: Klaus Holm Fjellro / Dagbladet TV. Musikk: Epidemicsound. Vis mer

- Det er fremdeles en stor gruppe mennesker som er motstandere til vaksinen, eller som bare ikke hører på fakta. Det er så synd, sa hun blant annet i intervjuet med InStyle.

Forrige uke fikk også en gruppe vaksinemotstandere, eller «anti-vaxxere», oppmerksomhet for sin tilstedeværelse under et lokalt regjeringsmøte i California. Der ble blant annet USAs smittevernsjef Anthony Fauci sammenlignet med nazistene.

LES OGSÅ: - Vi sender henne kjærlige tanker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer