Mistet fingeren i båtulykke

Ellen Horn spiller det dramatiske livet til Sigrid Undset på scenen. Hennes eget liv har også vært fylt med dramatikk.

<strong>TEATERDRONNING:</strong> Ellen Horn og ektemannen Jon Christensen på vei inn til teaterforestillingen «Nattens umusikalske dronning» på Chat Noir i september i år. Foto: Werner Juvik / Se og Hør
TEATERDRONNING: Ellen Horn og ektemannen Jon Christensen på vei inn til teaterforestillingen «Nattens umusikalske dronning» på Chat Noir i september i år. Foto: Werner Juvik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Teatersjef ved Riksteatret og skuespiller Ellen Horn (60) er i gang med ny landsturné med forestillingen «UNDSET». I november og desember spiller hun den kjente forfatterinnen Sigrid Undset – slik hun gjorde for snart 10 år siden.

- Jeg gleder meg til å sette meg på turnébussen. Der kan jeg se mye av det vakre landet vårt, mens jeg strikker til barnebarna mine, sier Ellen til Se og Hør.

Familien er viktig for den tidligere kulturministeren som er gift med jazzmusikeren Jon Christensen (68). Hun har barna Kjersti (34) og Emilie (25) og barnebarna Molly (4) og Bobbo (2).

- Jeg er veldig stolt av døtrene mine og jeg kommer til å savne hele familien når jeg borte, sier Ellen.

Likevel er hun veldig klar på hvilken superkjendis hun gjerne ville kysset.

- Paul McCartney. Men jeg har kysset en svett John Carew etter kamp da jeg var kulturminister. Jeg var salig i lang tid etter det.

Noe Ellen husker godt, er da hun kastet opp i joggeskoen til Arne Treholt.

- Det var på fisketur med Per Ståle Lønning, Einar Gelius og Arne Treholt for et TV 2-program. Det var litt av en tur med litt av en gjeng, ler Ellen.

Hun ble født i Canada, men flyttet til Norge som femåring. Oppveksten på Tjøme og i Tønsberg var perfekt. Bortsett fra den dramatiske opplevelsen da hun mistet en finger.

- Jeg var ni år og hånden ble klemt mellom en båt og brygga. Like etter skulle vi lære å strikke på skolen, og det var ikke så lett når man manglet en finger. Heldigvis hadde jeg en flink lærer og i dag elsker jeg å strikke, smiler Ellen.

Les hele intervjuet med Ellen Horn i Se og Hør Weekend.

Les mer om forestillingen «UNDSET» her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Klippet håret kort for å hedre død eks 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer