Jamie Dornan:

Mistet faren

- Hvil i fred.

I SORG: Skuespiller Jamie Dornan har mistet sin far til coronaviruset. Foto: James Gourley/ REX/ NTB
I SORG: Skuespiller Jamie Dornan har mistet sin far til coronaviruset. Foto: James Gourley/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien har så langt krevd over 500 000 liv i USA alene - og over to millioner på verdensbasis. Det betyr at det sitter mange etterlatte igjen, som sørger over tapet av sine kjære.

Blant dem som nå kjenner på sorgen er skuespiller Jamie Dornan (38), kjent fra filmer som «Fifty Shades of Grey» og «Wild Mountain Thyme».

«Hvil i fred»

Mandag melder nemlig en rekke medier, deriblant The Guardian, at Dornan har mistet sin far, Jim Dornan (73). Hans bortgang bekreftes blant annet av Leukaemia & Lymphoma Northern Ireland (LLNI) på Twitter.

Han var nemlig selv en velkjent gynekolog og fødselslege fra Nord-Irland.

«Veldig triste nyheter denne morgenen om bortgangen til professor Jim Dornan, en lidenskapelig skytshelgen, talsmann og venn til alle», skriver de.

Dødsfallet skal ha skjedd etter at av Dornan ble smittet av coronaviruset. Han minnes også av blant andre klinisk psykolog Nichola Rooney - som kjente til 73-åringen.

Vis mer

«Den store Jim Dornan. Enestående. Glasset hans rant over. En sann visjonær. Tidlig på 90-tallet så han fordelen klinisk psykologi kunne gi kvinner og fikk det til. Min venn. Hvil i fred, skriver Rooney på Twitter.

Deretter sender hun kjærlighet til Dornans nærmeste, deriblant sønnen Jamie Dornan.

Skuespilleren har i skrivende stund ikke kommentert farens bortgang.

Foreldreløs

Farens bortgang betyr nå at den anerkjente Hollywood-skuespilleren har mistet begge sine foreldre. Allerede som 16-åring måtte han nemlig takle tapet av moren, da hun tapte kampen mot kreften.

I 2018 åpnet 38-åringen seg om tapet under et intervju med Northern Irish network UTV, ifølge Contactmusic.com. Da kunne han innrømme at tanken på moren fremdeles gjør vondt, spesielt fordi han selv er blitt far.

DØDSFALL: Aksel Lund Svindal snakker om morens dødsfall i «Helt Harald». Vis mer

- Det å se min kone og begge søstrene mine være mødre, og å se hvilken rolle en mor har i unges liv, gjør at jeg innser at jeg ikke hadde dette selv i deler av ungdommen min. Det var en forferdelig tid i livet mitt som jeg aldri kommer over, fortalte han den gang.

Han ga også sin nå avdøde far, som dessuten selv har hatt kreft, mye av æren for at han kom seg videre.

Fikk problemer

Det er ingen tvil om at Dornan har opplevd mye tap i sitt 38 år lange liv. Få måneder etter at moren hans døde, mistet han også fire kompiser i en bilulykke.

I 2019 uttalte han seg om den vanskelige perioden i podkasten «Out To Lunch With Jay Rayner», gjengitt av Mirror.

I podkastepisoden forklarte skuespilleren at han slet fælt med å håndtere de to tragediene, som etter hvert skulle dra ham inn i en dyp depresjon etterfulgt av alkoholmisbruk.

- Jeg gikk gjennom noen svært krevende år, og jeg bearbeider fortsatt begge de to tingene i dag, hver eneste dag. Den gang var det veldig akutt, så jeg drakk alt jeg kom over - og i store mengder, sa han den gang.

Stjernen var fanget i en nedadgående spiral, og innså selv en sommer at han måtte ta grep.

- Jeg var ute og drakk hele tiden, uten å oppnå noe som helst. (...) Jeg visste at jeg ikke var på riktig vei, og at jeg ønsket en forandring. Jeg dro på et jobbintervju og forklarte hva jeg hadde bedrevet tiden min med den sommeren, hvorpå han som intervjuet meg sa: «Så du er deprimert». Jeg svarte: «Oh, shit, ja». Jeg hadde aldri innsett det selv, men det må jeg ha vært, sa han.

LES OGSÅ: Latterliggjøres etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer