Jan Thomas:

Mistet faren

Jan Thomas åpner opp om tapet av faren.

TØFF BESKJED: Jan Thomas mistet nylig pappaen. Nå forteller han om tapet og forholdet de hadde. Foto: Espen Solli
TØFF BESKJED: Jan Thomas mistet nylig pappaen. Nå forteller han om tapet og forholdet de hadde. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert

Nylig ga kjendisstylist Jan Thomas (53) ut boken «Jeg har levd». Her forteller han åpent og ærlig om sitt vanskelige forhold til sin far, Bertin.

I forbindelse med bokutgivelsen var 53-åringen gjest hos «Skavlan» forrige helg, hvor stylisten åpenhjertig fortalte om en tøff barndom preget av alkoholmisbruk og frykt.

Jan Thomas fortalte også om bruddet med sin far - som han tok for mer enn 40 år siden - i en alder av 12 år. I ettertid har Jan Thomas tilgitt sin far, men noe møte mellom dem ble det aldri.

I tirsdagens utgave av Se og Hør kan tv-profilen nå dele den triste nyheten om at faren har gått bort, 79 år gammel. Først fire dager etter farens bortgang fikk sønnen vite hva som hadde skjedd.

MISTET FAREN: Det er i tirsdagens utgave av Se og Hør Jan Thomas åpenhjertig forteller om tapet av faren. Faksimile: Se og Hør
MISTET FAREN: Det er i tirsdagens utgave av Se og Hør Jan Thomas åpenhjertig forteller om tapet av faren. Faksimile: Se og Hør Vis mer

- Jeg var midt i et tv-opptak da broren min ringte og fortalte at pappa var død, forteller han blant annet til Se og Hør.

I bladet kommer det også frem at 53-åringen formulerte en SMS til faren ikke lenge før hans bortgang. Hva Jan Thomas skrev i denne, og hva han sier, kan du lese mer om i tirsdagens utgave av Se og Hør.

Brøt kontakten

Bare kort tid før Bertin gikk bort var Jan Thomas gjest hos «Skavlan», hvor han blant annet snakket om en tøff barndom preget av alkoholmisbruk og frykt, men også om det vanskelige forholdet til faren.

- Jeg så på pappa, og sa «fra og med i dag, så er ikke du min pappa». Da skilte jeg meg fra min far, fortalte kjendisstylisten i programmet.

Tidligere har 53-åringen som nevnt fortalt at verken han eller broren Bjørn har hatt kontakt med faren.

- Han har vært ute av mitt liv i så mange år. I dag ønsker jeg ikke å snakke så mye om barndommen og alt jeg opplevde som tenåring. Jeg har skrevet en selvbiografi og har lagt det bak meg. Jeg ønsker min far glede og håper at han har helsen i behold så lenge han er her på jord. Jeg har tilgitt min far og bærer ikke noe nag, sa Jan Thomas åpenhjertig til Se og Hør i fjor.

EPISODE 5: I denne episoden av «Jan Thomas pusser opp» blir vi vitne til at Ari Behn, like før sin bortgang, overrasket Jan Thomas med en helt spesiell gave. Vis mer

Savnet etter mamma

I stedet konsentrerer han seg om brorens familie. Med hektiske dager på jobb og mange reisedager blir det ikke så ofte de får så mye kvalitetstid.

- (...) Vi har begge levd et liv med både glede og sorg. Jeg er veldig glad i ham og gleder meg til nye 50 år sammen, sa 53-åringen videre.

Jan Thomas og brorens foreldre ble skilt i 1979, og mamma Anny Østervold flyttet til Skien med guttene sine.

- Jeg var en skikkelig mammadalt og tok nok mye plass hjemme. Bjørn var mer rolig av natur, men mamma passet alltid på at hun behandlet oss helt likt, fortalte Jan Thomas i fjor.

Mora døde brått i 2013, bare 69 år gammel.

- Mamma betydde hele verden for meg, og jeg savner henne så inderlig hver dag. Hun hadde en engels tålmodighet, og takket være henne opplevde vi barndommen som trygg og god, fortalte sønnen.

LES OGSÅ: Nettet koker: - Vil du komme til meg?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer