«Farmen»:

Mistet faren: - Veldig krevende

Bente Rabba mistet faren like før innspillingen av «Farmen».

MISTET FAREN: Bente Rabba mistet faren før hun skulle delta i årets sesong av «Farmen». Her er hun avbildet med hunden sin hjemme på Gjøvik etter oppholdet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MISTET FAREN: Bente Rabba mistet faren før hun skulle delta i årets sesong av «Farmen». Her er hun avbildet med hunden sin hjemme på Gjøvik etter oppholdet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at Bente Rabba (54) fra Røldal har fått mye oppmerksomhet gjennom årets «Farmen»-sesong.

TV-seerne har fått fulgt tett med på 54-åringen, og det er ingen tvil om at hun har gjort en god profil inne på Li gård. Man kan trolig slå fast at hun har blitt en ny seerfavoritt.

Nå åpner Rabba seg om at hun gikk gjennom en svært tøff tid før hun skulle være med i TV 2-programmet. Overfor Se og Hør forteller hun at hun mistet faren sin Bjarne like før innspillingen.

TÅREVÅTT: Det blir tårevått på «Farmen»-gården når forpakterne mottar brev hjemmefra. Video: TV 2 PLAY / Rød Løper. Vis mer

- Veldig krevende

Videre forteller Rabba at faren ble 88 år gammel, og at begravelsen fant sted bare ti dager før hun skulle reise avgårde.

- Det skjedde en tragisk sak. Han utviklet koldbrann fordi de ikke fulgte med. Det var stusselig, for pappa var så glad i «Farmen». Han visste ikke at jeg skulle inn, men jeg skulle fortelle han det i løpet av sommeren.

Hun fortsetter:

- Men så fikk vi beskjed om at han kom til å dø om bare et par dager. Så det jeg brukte oppladingen min på før «Farmen», var å sitte med pappa på dødsleiet og være til stede i begravelsen.

TØFF TID: Bente Rabba gikk gjennom en tøff tid før hun sjekket inn på gården. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TØFF TID: Bente Rabba gikk gjennom en tøff tid før hun sjekket inn på gården. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

54-åringen påpeker at det ikke var den idelle oppladingen før gårdsoppholdet, og legger ikke skjul på at det var tungt.

- De siste tre ukene var veldig krevende. Så holdt jeg også på å flytte ut av en leilighet under alt dette, så alt var litt kaotisk. Det er klart at det ikke var en god opplading, jeg var ikke i kjempeform når jeg reiste inn der. Men det gikk fint.

FARVEL: Jan Thomas lar oss bli med i begravelsen til faren i «Jan Thomas' Verden». Reporter: Jonas Hammer. Video: Julie Easter / Dplay / Rød Løper Vis mer

- Påvirket meg ikke negativt

På spørsmål om farens dødsfall gjorde det vanskelig for Rabba å dra inn på gården, svarer hun følgende:

- Nei, det gjorde ikke det. Jeg hadde fem krevende døgn med pappa den siste tiden han levde, så det var fint. Det var en fantastisk begravelse i pappa sin ånd, og jeg fikk tatt farvel, forteller hun, og fortsetter:

- Jeg vil ikke si at det la en demper på meg på noe som helst vis, pappa dukket jo innom hele tiden. Så jeg hadde han varmt med meg i hjertet mitt der inne, og det påvirket ikke meg negativt.

Faren til Birk Ruud døde for nesten ett år siden, da Birk vant OL-gull i Kina følte han at faren var med han. Video: NRK Vis mer

«Farmen»-profilen følger opp at farens dødsfall var noe som kom uventet på hele familien.

- For mamma hadde akkurat sagt at pappa har så godt et hjerte, og at han kommer til å leve til han er 100 år, men så fikk han koldbrann og døde. Men samtidig var det en fin måte å si farvel til pappa. Jeg fikk være med ham den siste tiden.

LES OGSÅ: I sorg: - Sjokkert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer