Ingeborg Myhre:

Mistet faren til kreft - så fikk moren brystkreft

- Det er viktig at folk får vite at de ikke er alene.

MOREN FIKK BRYSTKREFT: Ingeborg Myhre opplevde å miste faren til kreft, og nylig fikk moren brystkreft. Det beskriver hun som en grusom opplevelse. Foto: Alex Iversen / TV 2
MOREN FIKK BRYSTKREFT: Ingeborg Myhre opplevde å miste faren til kreft, og nylig fikk moren brystkreft. Det beskriver hun som en grusom opplevelse. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingeborg Myhre (43), kjent fra blant annet «Farmen kjendis», åpnet nylig opp om morens brystkreft i Dagbladets podkast «Eli Kari og Ingeborg», som hun har sammen med bestevenninnen og værmelder Eli Kari Gjengedal (47).

Ingeborg kan avsløre at det var hun selv som dro med seg moren, Eva D. Myhre (78) til legen for å sjekke seg.

- Gudskjelov at det ble oppdaget, det var jo helt tilfeldig. Det var jeg som dro henne med meg på en undersøkelse da jeg så at hun hadde blitt så skral i det siste, forteller hun i podcasten.

Ingeborg forteller videre at moren ble sjekket og at de ble videresendt til sykehuset fordi legene fant noe i magen, som viste seg å være helt ufarlig.

ELI KARI OG INGEBORG: Eli Kari Gjengedal og Ingeborg Myhre møtes igjen. Denne gangen hjemme hos Eli Kari i Bergen. Det gir de to damene anledning til å kritisere andres «kjedelige» hus, og Ingeborg forteller åpent om familiens forhold til «den jævla kreften». Episoden er produsert av Scary Weather VIL Vis mer Vis mer Vis mer

Allikevel følte 43-åringen at noe var galt, og ba legene ta en ekstra sjekk.

- Jeg insisterte på at hun skulle ta en EKG, og det var da de fant en liten klump i brystet hennes, som heldigvis var veldig liten, forteller hun.

Deretter ble Ingeborgs mor sendt videre til radiumhospitalet, der legene tok både mammografi og ultralyd. Da fant de en svulst i det andre brystet.

Moren til Ingeborg har nå fått operert vekk begge kreftsvulstene, og i en SMS til Se og Hør kan Ingeborg fortelle den gledelige nyheten om at moren endelig er kreftfri.

Var i sjokk

Til Se og Hør forteller Ingeborg at hun mistet faren sin til kreft, og at morens brystkreft kom som et sjokk på hele familien.

- Det var helt grusomt, og ikke noe jeg trodde skulle skje. Du tror ikke at det skjer igjen, sier hun.

Hva slags utfall tror du det ville hatt hvis du ikke dro med moren din til legen?

MOR OG DATTER: Ingeborg og moren Eva har kommet enda nærmere hverandre etter brystkreften. Foto: Privat
MOR OG DATTER: Ingeborg og moren Eva har kommet enda nærmere hverandre etter brystkreften. Foto: Privat Vis mer

- Da hadde det spredt seg, det er det som er så farlig med kreft. Det gjør ikke vondt, og det hadde ikke blitt oppdaget. Man må virkelig ta ansvar for sin egen helse. De svulstene var bitte små, og hvis de ikke hadde sjekket dem hadde de fortsatt å vokse, svarer Ingeborg.

Det er tydelig at Ingeborg har lært mye i ettertid. Hun forteller at det er ekstremt viktig å sjekke seg og sette pris på livet man har.

På spørsmål om hvordan moren reagerte da hun fikk beskjeden om at hun hadde kreft, svarer Ingeborg:

- Hun ble kjempelei seg, og fikk helt sjokk. Hun er utrolig sterk og veldig tøff, og jeg beundrer henne for det. Jeg har vært med henne på alt og det er viktig å gå gjennom det sammen.

Saken fortsetter nedenfor.

Velger å være åpen

Ingeborg mener at det er veldig viktig med åpenhet rundt kreftdiagnoser.

- Kreft er noe som skjer med alle, alle er berørt av kreft, alle har opplevd det tett innpå seg. Alle kan kjenne seg igjen, og kreftforeningen er en av mine hjertesaker, forteller hun.

ÅPEN OM KREFT: Ingeborg Myhre synes det er viktig å være åpen om morens kreft. Foto: Berit Roald/ NTB scanpix
ÅPEN OM KREFT: Ingeborg Myhre synes det er viktig å være åpen om morens kreft. Foto: Berit Roald/ NTB scanpix Vis mer

- Det er viktig at folk får vite at de ikke er alene, at det er andre der ute og at det kommer til å gå bra. Hadde vi ikke fått sjekket det hadde det ikke gått så bra, fortsetter 43-åringen.

Ingeborg, som beskriver seg selv som en «mammadalt», er stolt av moren.

- Jeg elsker mammaen min overalt på denne jord og jeg er veldig avhengig av henne selv om jeg er 40 år med egne barn. Jeg beundrer henne og ser veldig opp til henne. Hun er utrolig snill og elskelig og gjør virkelig alt for oss, sier Ingeborg til Se og Hør.

Var en god støtte

I august opplevde også Ingeborgs gode venn Erlend Elias (36) å miste faren, Per Bragstad. En måned senere fortalte tv-profilen at han har gått gjennom en svært tung tid den siste måneden.

- Jeg har gått ned rundt åtte kilo. Det skjedde da jeg sørget etter min fars død. Da skjer det bare, meddelte han til Se og Hør den gang.

Erlend Elias, som delte den triste nyheten om farens bortgang på Instagram i slutten av august, forklarte at han har kommet seg gjennom sorgen med støtte fra nære venner.

Blant dem er Ingeborg Myhre, som var med i «Farmen kjendis» året før Erlend Elias var blant deltakerne.

- Det går greit nå. Det er helt klart en utrolig stor sorg, men det har hjulpet masse med gode og nære venner rundt meg. Vennene mine har støttet meg så mye, og jeg er så takknemlig for å ha gode mennesker i livet mitt, sa han.

LES OGSÅ: Ingeborg Myhre innrømmer tvekampbløff

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer