PROGRAMLEDER: Slik vi er vant til å se ham: med store gestikulasjoner og sitt blide vesen foran TV-skjermen. Her med Kjetil André Aamot fra en «Idrettsgalla»-utdeling. Foto: SCANPIX
PROGRAMLEDER: Slik vi er vant til å se ham: med store gestikulasjoner og sitt blide vesen foran TV-skjermen. Her med Kjetil André Aamot fra en «Idrettsgalla»-utdeling. Foto: SCANPIX Vis mer

- Mistet dyden både sjelelig og fysisk

Dan Børge Akerø gikk fra gutt til mann på musikkrommet i Frelsesarmeens lokaler.

Publisert
SEHER.NO: Den spreke 60-åringen Dan Børge Akerø er vokst opp i en Frelsesarmeen-familie som under han og brødrenes oppvekst reiste fra by til by for å forkynne foreldrenes livssyn. Det var under denne perioden den sjarmerende TV-profilen mistet sin dyd.

- På vanlig vis. I Frelsesarmeens lokaler. Det var der jeg mistet dyden både sjelelig og fysisk. Det siste skjedde på musikkrommet, forteller han med glimt i øyet i et intervju til Magasinet Dagbladet.

Dan Børge startet sin TV-karriere tidlig på 80-tallet og har siden den gang gjort stor suksess med programmer som «Den store klassefesten», «LørDan» og «Sensjekken». I sistnevnte TV-show figurerte han som programleder for Norges første sjekkeprogram, og spurte blant annet skuespiller og regissør Vibeke Løkkeberg (66) om hvordan hun mistet dyden.

- Tenk at jeg spurte om det! På TV! I 1986! I dag blir jeg flau når programledere gjør sånt, sier han i intervjuet.

Det er ikke bare på TV-skjermen krølltoppen har gjort det godt, også på hjemmebane kan han nemlig skryte av suksess.

- Jeg har aldri vært singel. Jeg har hatt kjærester og koner siden jeg var sytten. Det har aldri vært mer enn noen uker mellom hver gang. Det har vært heftige uker da, høhøhø. Men jeg blir fort rastløs av å være alene, sier han videre.

Og alene er det neppe noen grunn til at han skal bli. For sammen med kona Mette Heitmann Akerø (44) har han tvillingjentene Johanne og Benedicte (12) og sønnen David (20). I tillegg til to døtre fra et tidligere ekteskap.

- Da Mette og jeg fikk tvillingene, var vi etablerte og trygge og hadde bedre tid. Nå er det barna som begynner å få dårlig tid. De løper ut dørene. Jeg tenker: Kan de ikke bli litt lenger?

Denne høsten blir Dan Børge å se i det nye programmet «QuizDan» på NRK.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Må ta medisiner for å dempe smertene  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer