Bill Cosbys datter Ensa er død:

Mistet datteren (44) like før ny rettsvurdering

Bill Cosby er i sorg.

TAPET: Den utskjelte TV-profilen Bill Cosby har mistet sin 44 år gamle datter, som gikk bort som følge av en nyresykdom. Foto: NTB scanpix
TAPET: Den utskjelte TV-profilen Bill Cosby har mistet sin 44 år gamle datter, som gikk bort som følge av en nyresykdom. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): I fjor sommer var den amerikanske komikeren og TV-profilen Bill Cosby (80) en av verdens mest omtalte menn, som følge av en rettssak mot ham i USA.

Han sto tiltalt for å ha dopet ned og forgrepet seg på Andrea Constand i 2004, en sak som fanget oppmerksomheten til flere store mediehus. Mye på grunn av Cosbys rolle som kjent TV-onkel på 1980-tallet.

ANKLAGET FOR OVERGREP: Etter at komiker Bill Cosby i går ble saksøkt for nok et overgrep, stod enda tre kvinner fram og hevdet at de også har blitt misbrukt. Cosbys advokat har tidligere uttalt at han nekter for anklagene. Video: NTB Scanpix Vis mer

Nå har nok en tragedie rammet Cosby-familien. USA Today får bekreftet at komikerens datter Ensa (44) har gått bort som følge av en sykdom i nyrene.

Forsvarte faren

Ifølge TMZ, som først omtalte saken, hadde den 44 år gamle kvinnen en lang historikk med helseproblemer, og sto angivelig i kø for å få en ny nyre. Det rakk hun aldri å få.

- Cosby-familien ønsker å takke alle menneskene der ute for bønnene de har kommet med for deres elskede og vakre Ensa, som nylig gikk bort, forteller familiens talsperson.

Saken mot Cosby skal prøves i retten igjen, og en utvelgelse av ny jury begynner allerede i slutten av mars. Ensa Cosby forsvarte faren sin hele veien mot anklagene som kom fra både Constand og et knippe andre kvinner - som alle anklaget ham for upassende berøring eller seksuell trakassering.

FAMILIEFAR: På tross av anklager om overgrep mot flere kvinner, har Bill Cosby store deler av livet levd som familiefar. Han og kona Camillie giftet seg i 1964, og komikeren har alt i alt fem barn. Foto: NTB scanpix
FAMILIEFAR: På tross av anklager om overgrep mot flere kvinner, har Bill Cosby store deler av livet levd som familiefar. Han og kona Camillie giftet seg i 1964, og komikeren har alt i alt fem barn. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ensa kunne valgt å følge i farens fotspor, men ønsket å leve utenfor rampelyset. Da saken mot Bill kom opp, måtte hun imidlertid bryte tausheten.

- Anklagene mot min far har vært ensidige fra starten. Da han forsøkte å forsvare seg selv, ble han saksøkt i sivilretten. Jeg har sett at anklagene har blitt mer ekstreme over tid, og jeg har vært vitne til at min fars rykte og legendariske arbeid er blitt skyggesatt - uten at det finnes bevis, har hun tidligere uttalt.

Hun har også omtalt saken mot faren som en offentlig lynsjing.

Cosby har ikke uttalt seg om datterens død. Familien har bedt om fred og ro i denne tunge perioden.

Ble annullert

Ensa er ikke den eneste av Cosby-barna som valgte å ta farens parti i saken mot ham. Datteren Evin (41) har også valgt å forsvare overgrepsanklagene. Det samme har døtrene Erika (52) og Erinn (51).

Etter over 50 timer med diskusjoner i retten i fjor sommer, over en periode på seks dager, kom ikke den daværende juryen til enighet om noen kjennelse i saken.

LANGET UT MOT BILL COSBY: Andrea Constand beskrev i detalj hva som skjedde da hun skal ha oppdaget at hun var blitt seksuelt misbrukt av Bill Cosby. Her er de begge to fotografert på vei til retten i sommer. Foto: NTB Scanpix.
LANGET UT MOT BILL COSBY: Andrea Constand beskrev i detalj hva som skjedde da hun skal ha oppdaget at hun var blitt seksuelt misbrukt av Bill Cosby. Her er de begge to fotografert på vei til retten i sommer. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Juryen besto av fem kvinner og sju menn. De kom frem til at situasjonen var «håpløs og ikke kan løses med videre diskusjoner i fremtiden».

Cosby risikerte 30 år i fengsel og bøter dersom han hadde blitt dømt. Siden juryen ikke klarte å komme til enighet, valgte dommer i saken å annullere den.

Det var Cosbys advokat Brian McMonagle som søkte om en annullering, noe han fikk innvilget.

Annulleringen betydde likevel ikke slutten for saken. Samme uke ble det klart at påtalemyndigheten ønsket å prøve saken på nytt, med en ny jury, ifølge CNN.

ANNULLERT: Dommeren i saken mot Bill Cosby har kommet fram til at saken skal annulleres, etter at juryen i flere dager har forsøkt å komme til enighet - uten å lykkes. Video: CNN Vis mer

Tung tiltale

Bill Cosby har forklart at han ga piller til Andrea Constand den kvelden i 2004, da han angivelig utsatte henne for et seksuelt overgrep. Hun var tidligere leder for basketballsatsingen til Temple University, samtidig som Cosby satt i universitetets styre.

Pillene var av typen Benadryl og kjøpt reseptfritt over disk, ifølge Cosby. Han skal også ha omtalt pillene som noe annet: «Jeg har tre venner til deg som vil få deg til å slappe av» sa han til Constand, ifølge sitt eget vitnesbyrd.

Constand anmeldte hendelsen til politiet i 2005, et år etter at det angivelige overgrepet fant sted. Statsadvokaten avviste saken den gang, på grunn av utilstrekkelige bevis.

- Jeg våknet brått, fordi jeg merket at han befølte brystene mine under skjorten min. Da jeg våknet var hånden hans inni meg. Han plasserte også hånden min på sin penis og beveget den fram og tilbake, sa hun i retten, ifølge PageSix.com.

Flere kvinner har hevdet at de har blitt misbrukt av Cosby. Tidligere supermodell Janice Dickinson er blant dem som tidlig sto fram som en av kvinnene Cosby skal ha forgrepet seg på.

- Neste morgen våknet jeg opp og hadde ikke på meg pysjamas, og jeg husket at før det svartnet, så hadde jeg blitt seksuelt antastet av denne mannen, har Dickinson tidligere uttalt om kvelden i 1982.

Cosby har innrømmet at et av forholdene han er blitt anklaget for, stemmer. I et avhør sa han at han har gitt minst én kvinne det forbudte medikamentet Quaaludes, eller Metakvalon. Da han ble spurt om det var hans intensjon å gi dopet til «unge kvinner han ønsket å ha sex med», bekreftet han dette.

Det er ikke kjent når saken kommer opp for retten igjen, men det er ventet at det skjer før sommeren en gang.

LES OGSÅ: - Det er tøft å se noen man bryr seg om bli rundjult