DEN GANG DA: Arill (t.v) og Ivar Riise i hjemme på gården i Hjørundfjord. Foto: Faksimile fra hjorundfjord.no/
DEN GANG DA: Arill (t.v) og Ivar Riise i hjemme på gården i Hjørundfjord. Foto: Faksimile fra hjorundfjord.no/Vis mer

Mistet broren i snøras

Debattleder-aktuelle Arill Riise har blitt sterkere av tragedien.

SEHER.NO: Da programleder Arill Riise (49) var liten opplevde han to av sitt livs største tragedier. Han mistet broren da familiegården ble tatt av snøras og 12 år senere mistet han faren i sykdom, melder VG.

- Jeg har klart å leve med disse opplevelsene, og det har gjort meg sterkere og rikere på erfaringer, sier Arill til avisen.

Det var en vinterdag i 1968 at naturen viste sine krefter i den lille bygda Riise vokste opp i på Nordvestlandet. Snøen var tre meter dyp. Da gikk raset som førte til at tre mennesker mistet livet og alle de fem gårdene ble knust til det ugjenkjennelige. Ivar, broren til Arill, omkom, mens Arill ble funnet flere timer senere, i live.

- Det er ikke så mye som kan skubbe en ned etter en slik opplevelse. I alle fall ikke en direktesending på tv, fortalte Riise på TV 2s God Morgen, Norge onsdag.

Han ble fraktet til det eneste huset som sto igjen, men sjokket fra den plutselige varmen ga den ni år gamle gutten hjertestans. Hadde det ikke vært for en adrenalinsprøyte fra en årvåken lege, hadde også Arill måttet bøte med livet denne kalde februardagen.

- Barn skal ikke trenge å tenke på døden i en så tidlig alder. Men vi har lært oss å leve med sårene tragedien påførte oss, forteller Arill til VG.

Senere mistet Arill også faren sin, noe som naturligvis gikk ut over studiene hans.

- Men jeg bestemte meg etterhvert for for å satse på journalistikken. Det er jeg også fornøyd med, etter 25 år i yrket.

Arill Riise skal lede debatt- og aktualitetsprogrammet "Landstinget" som har premiere onsdag kveld på TV2.

LES OGSÅ: Gir seg i "Tabloid"