Mistet broren i snøras

TV 2s Arill Riise forteller åpenhjertig om sorg og tap. Og om kjærlighet.

LETTRØRT: Arill Riise fremstår som en følsom nyhetsanker. Her er han anker idet chilenske gruvearbeidere ble reddet høsten 2011. Foto: TV 2
LETTRØRT: Arill Riise fremstår som en følsom nyhetsanker. Her er han anker idet chilenske gruvearbeidere ble reddet høsten 2011. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: TV 2s profilerte nyhetsanker Arill Riise (53) forteller i et lengre intervju med Se og Hør om alt fra sorg og tap til hva han er aller mest stolt av i livet.

I sommer formidlet han nyhetene fra massedrapet på Utøya og i Regjeringskvartalet. Som 9-åring var Arill Riise selv svært nær å omkomme i snøras.

Hele intervjuet sto på trykk i Se og Hør Weekend 9. desember. Her er noen av spørsmålene han fikk og svarene han ga:

 
– Hvordan var det å stå ved Domkirken og lede nyhetssendingene etter 22. juli?

– Terroraksjonen var den største nyhetssaken på flere tiår. Jeg sto i rosehavet og formidlet nyhetene, samtidig som jeg hørte sorgen så tett inn på meg. Folk sto og gråt bak meg. Jeg måtte skjerpe meg selv mange ganger. Å formidle sorgen i rosehavet var en vanvittig sterk påkjenning.

– Når var du skikkelig redd?


– Som niåring var jeg sikker på at jeg skulle dø. Snøraset tok huset vårt. Jeg overlevde så vidt. Lillebroren min Ivar på fire år omkom.

– Er rasulykken i 1968 det mest dramatiske du har opplevd?

– Uten tvil. Jeg lå under tre meter snø i tre timer. Det som reddet meg var at jeg svimte av. Da bruker kroppen minimalt med energi. Da jeg ble båret fra kulda og inn i varmen, ble jeg helt blå. Da hadde legen én adrenalinsprøyte igjen. Den reddet meg.

– Hva gjorde ulykken med deg?

– Du måler alt i livet mot det som skjedde. Når du overlever et snøras på den måten vi gjorde, skal det mye til for at du blir skubbet over ende senere i livet.

– Hva er du mest stolt av?

– Ungene mine. De to eldste har flyttet ut. Eldstemann Ivar har gått i mine fotspor og er journalist i Møre-Nytt i Ørsta. Han har vært journalist siden han var ni år. Da vi bodde i Oslo lagde han radioprogram for familien på Sunnmøre.

– Når gråt du sist?

– I forbindelse med Utøya. Tårene kom da jeg så kampen for å redde ungdommene.

– Hvem er din beste venn?

– Inger. Hun er både kona, elskerinnen og kjæresten min. Vi kjenner hverandre ut og inn.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer