Caitlyn Jenner:

Mistet broren (18) i tragisk ulykke

Forteller om tapet av broren i boken sin.

MISTET BROREN: Caitlyn Jenner forteller åpenhjertig om brorens bilulykke i boken sin. Foto: NTB Scanpix
MISTET BROREN: Caitlyn Jenner forteller åpenhjertig om brorens bilulykke i boken sin. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det har vært stor oppmerksomhet rundt Caitlyn Jenner (70), tidligere kjent som Bruce, etter at hun sto frem som transperson på forsiden av motemagasinet Vanity Fair sommeren 2015. Siden den gang har hun stadig vekket oppsikt i pressen, blant annet for sine konflikter med Kardashian-klanen.

Etter hvert ble også Jenners bok med navn «Mitt hemmelige liv» utgitt, og i boken lettet hun på sløret om alt som har foregått i livet hennes.

Det kanskje ikke mange vet er at Jenner opplevde å miste broren, Burt, som brått gikk bort bare 18 år gammel.

Ifølge Mirror døde broren i en bilulykke i 1976, bare tre måneder etter at Caitlyn, den gang Bruce, vant en gullmedalje i sommer- OL i Montreal. I boken beskriver Caitlyn at hun og broren ikke stod hverandre spesielt nært, mest på grunn av åtte års aldersforskjell mellom dem.

Det var først da Burt spurte om han kunne flytte inn hos Caitlyn og hennes daværende kone, Chrystie, at hun så en stor mulighet til å få et bedre forhold til broren. Det skulle vise seg å ikke bli tilfellet da broren ble revet vekk fra familien på svært tragisk vis.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

Lånte bort dødsulykke-bilen

30. november 1976 var datoen Burt gikk bort. Den dagen var Caitlyn i Connecticut for å holde en tale på et arrangement - den samme byen som Burt på den tiden bodde i sammen med foreldrene. I boka forteller Caitlyn at hun fikk låne en bil av merket Porsche 911 fra en bilforhandler mens hun var på besøk i byen, og at hun lot Burt få låne den.

Den skjebnesvangre dagen hadde Burt planer om å fylle bensin på bilen, møte broren sin og deretter levere bilen tilbake til bilforretningen. På veien klarte han ikke å motstå å kjøre forbi sin gamle skole med navn Canton High School.

Utenfor skolen skal Burt ha lagt merke til 16 år gamle Judith Hitchings - en tilfeldig jente som han ba om å hoppe inn i bilen for å bli med på en biltur.

Det var under denne kjøreturen alt gikk galt.

Ifølge Mirror fikk Caitlyn besøk av tre politimenn mens hun holdt talen sin, og fikk beskjed om at de måtte snakke med henne og faren. Det var her de begge forsto at noe var alvorlig galt.

- Burt hadde tatt Porschen for å kjøre på Old Canton Road. Fordi veien var gammel, var den smal og svingete. Det var en stigning og Burt kjørte for fort, skriver Caitlyn i boken og legger til at bilen traff et tre og deretter en steinmur.

KREFT: Duane «Dog» Chapman forteller om tapet av kona Beth. Video: Splash Vis mer

Slitt med skyldfølelse

Den 16 år gamle jenta ble kastet ut av bilen og døde momentant, mens Burt fikk kritiske skader. Familien fikk beskjed av en kirurg om at Burt ikke kom til å overleve skadene, og at det ikke var noen hjerneaktivitet. Han ble derfor koblet til en respirator, før Burts foreldre til slutt tok avgjørelsen om å koble ham fra den.

I etterkant av bilulykken har Caitlyn kjent på skyld for dødsfallet til broren.

- Jeg har slitt med skyldfølelse. Hva hvis jeg aldri hadde lånt den bilen? Hva hvis jeg aldri hadde lånt den til Burt? Hvorfor plukket han opp en uskyldig ung kvinne som hadde hele livet foran seg? Hvorfor kjørte han så uforsiktig?, er noe av det Caitlyn spør seg om i boken.

SKYLDFØLELSE: Caitlyn Jenner legger ikke skjul på at hun følte på skyld etter at broren mistet livet i en bilulykke. Foto: NTB Scanpix
SKYLDFØLELSE: Caitlyn Jenner legger ikke skjul på at hun følte på skyld etter at broren mistet livet i en bilulykke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre skriver Caitlyn at hun aldri har latt skyldfølelsen gå hardt utover livet hennes, og at hun har konkludert med at den dagen «var det Burt sin tur til å dø».

- Det var det som skjedde. Ulykken hadde en egen skjebne og vilje. To mennesker mistet livet på tragisk vis, og broren min var den ansvarlige. Men, jeg må komme meg videre fordi så mye av livet mitt har handlet om å komme meg videre - å komme meg over det og gjennom det, avslutter Caitlyn med.

Et par år etter lillebrorens død, ble Caitlyn og Chrystie foreldre til en gutt som kom til verden 6. september 1978. Han fikk navnet Burt Jenner (41).

LES OGSÅ: Åpenhjertig om farens dødsfall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer