ÅPENHJERTIG: Solveig Kloppen deler sin egen historie i den nye serien «Det jeg ikke fikk sagt». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ÅPENHJERTIG: Solveig Kloppen deler sin egen historie i den nye serien «Det jeg ikke fikk sagt». Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Solveig Kloppen:

Mistet både mor og søster på seks uker

- Det var et skrik som kom helt fra det innerste.

Den folkekjære programlederen Solveig Kloppen (47) fikk livet snudd på hodet i 2017, da hun mistet både moren og søsteren med svært kort mellomrom.

Onsdag kveld er det premiere på «Det jeg ikke fikk sagt» på TV 2, en serie hvor Kloppen i utgangspunktet skulle møte folk som lever tett på døden, og deres pårørende. Slik ble det ikke.

Da 47-åringen i løpet av bare seks uker mistet moren og søsteren, ble serien satt på vent, og i kveld får man se Kloppens egen historie og møter med døden.

Selvmord

Til TV 2 forteller den folkekjære programlederen åpenhjertig om sjokket.

Moren Bjørg Hjelmstad kjempet sitt livs kamp mot kreft, noe Kloppen også dokumenterer. Moren ble gradvis dårligere før hun sovnet stille inn.

Til nettstedet forklarer Kloppen hvor godt det var å være to, og at hun hadde støtte av søsteren Kathrine i den tunge stunden. Lite visste programlederen at hun også skulle miste sin kjære søster, helt uten forvarsel.

Søsteren tok nemlig sitt eget liv, bare 50 år gammel.

- Det er som om alt revner, og jeg husker bare at jeg hylte da beskjeden kom. Det var et skrik som kom helt fra det innerste. Selv om Kathrine i perioder hadde vært veldig deprimert, var jeg ikke forberedt på at dette kunne skje, sier Kloppen til TV 2.

Saken fortsetter nedenfor.

Vil snakke om døden

«Det jeg ikke fikk sagt» er en serie hvor 47-åringen i utgangspunktet skulle lære seg mer om hvordan man kunne snakke om døden. Programlederen hadde i lengre tid syntes det var et vanskelig tema å snakke om, og forteller åpenhjertig om at hun blant annet er redd for hva som er på den andre siden.

Da Kloppen tok avgjørelsen om å fortelle morens historie, så hun seg nødt til å fortelle om søsteren også. Det er hun først klar for å gjøre nå.

- Jeg tenker det er fint, og det er godt at folk vet hva som har skjedd. Jeg legger ikke skjul på at det er kjempevanskelig, og jeg har dager som er utrolig tunge og bena er som blylodd. Men jeg prøver å overbevise meg selv og mine nærmeste om at dette er normalt i en unormal situasjon, sier programlederen blant annet til nettstedet.

ÅPNET HJEMMET: Solveig Kloppen åpnet hjemme sitt for Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. Foto: Espen Solli / TV 2
ÅPNET HJEMMET: Solveig Kloppen åpnet hjemme sitt for Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Kreftforeningen

Kort tid etter at hun fikk vite at moren Bjørg Hjelmstad kjempet sitt livs kamp, ble Solveig spurt av TV 2 om å lede Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon.

- Kreft er noe som angår oss alle. Det rammer så mange. Og nå er det stakkars lille mamma, sa Kloppen til VG den gang.

Hun åpnet hjemmet sitt for å spille inn programmet «Krafttak hos Kloppen».

- Mamma er 80 år, men det er likevel en sjokkbeskjed å få. Det er vondt å se henne bli tappet for krefter, sa hun i det samme intervjuet.

Se og Hør har vært i kontakt med pressekontakt i TV 2, Katrine Wergeland, som opplyser at Solveig Kloppen ikke er tilgjengelig for ytterligere kommentar.

LES OGSÅ: Slår ring om venninnen

- Jeg kommer alltid til å være glad i henne

- Jeg kommer alltid til å være glad i henne

Nå er de gift!

Nå er de gift!

Derfor er hun forhatt av superstjernene: ­- Motbydelig

Derfor er hun forhatt av superstjernene: ­- Motbydelig

Familiedrøm til 17 millioner

Familiedrøm til 17 millioner

Slik ser han ikke ut lenger

Slik ser han ikke ut lenger

Disse tegnene avslører Meghan

Disse tegnene avslører Meghan

Saksøkes av tidligere huseier

Saksøkes av tidligere huseier

Slående lik pappa på nytt bilde

Slående lik pappa på nytt bilde

Ville ikke ha barn. Så ombestemte hun seg

Ville ikke ha barn. Så ombestemte hun seg

Har sikret seg advokatjobb

Har sikret seg advokatjobb

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255