<strong>TAR TIDA TIL HJELP:</strong> NRK-profil Ronald Pulk (39) var bare fire år gammel da faren døde i en tragisk drukningulykke. Forrige uke døde stefaren hans, som han hadde et nært forhold til. Her fra innspillingen av «Farmen kjendis» i fjor sommer. Foto: Morten Eik / Se og Hør
TAR TIDA TIL HJELP: NRK-profil Ronald Pulk (39) var bare fire år gammel da faren døde i en tragisk drukningulykke. Forrige uke døde stefaren hans, som han hadde et nært forhold til. Her fra innspillingen av «Farmen kjendis» i fjor sommer. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Ronald Pulk fra «Farmen kjendis»:

Mistet både far og stefar

Først mistet NRK-profilen faren i en drukningsulykke. Forrige uke rammet sorgen på ny.

Publisert

Han husker det som det var i går. Fortvilelsen og kaoset som oppsto hjemme hos familien Pulk da pappa ikke kom hjem fra fisketur. Året var 1983, og Ronald Pulk (39) var bare fire år gammel.

- De fant ham etter tre dager. Det var spor etter fingrene hans i båtkanten, som vitnet om at han hadde holdt fast og kjempet lenge. Til slutt må han ha sluppet taket, forteller NRK-profilen til Se og Hør.

<strong>DRUKNET:</strong> Isak Nils Pulk gikk bort på tragisk vis. Foto: Privat
DRUKNET: Isak Nils Pulk gikk bort på tragisk vis. Foto: Privat Vis mer

Fortsatt vet ikke familien nøyaktig hva som gikk galt da nibarnsfaren Isak Nils Pulk skulle ut og sjekke om det var fisk i garnet, en sommerdag for snart 36 år siden. Trolig hadde han falt ut av båten ved et uhell, og ikke kommet seg opp igjen.

«Pappa kommer ikke hjem»

- Jeg var for liten til å skjønne hva som egentlig hadde skjedd, men har fått gjenfortalt av moren min at jeg, i dagene han var savnet, hadde sagt: «Pappa kommer ikke hjem igjen». Det sies jo at barn skjønner mer enn man tror, sier Pulk.

<strong>FAMILIETRAGEDIE:</strong> Ronald Pulk legger ikke skjul på at farens bortgang preget familien i lang tid. Foto: Morten Eik / Se og Hør
FAMILIETRAGEDIE: Ronald Pulk legger ikke skjul på at farens bortgang preget familien i lang tid. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Han har vokst opp i Kautokeino med åtte søsken - sju brødre og én søster. 39-åringen husker bare glimt fra sine første leveår med pappa, og fikk aldri muligheten til å bli ordentlig kjent med ham.

- Men jeg har fått høre at han var en bra, og godt likt, mann, forteller Pulk.

Som ung voksen flyttet 39-åringen til Karasjok, halvannen time unna hjemkommunen, for å jobbe. Karrieren i NRK Sápmi begynte sommeren 2000, og Pulk har seinere blitt en av divisjonens mest kjente fjes.

Populær

Ved siden av å jobbe for Oddasat og Manaid-TV gjennom flere år, har 39-åringen også ledet flere humorprogrammer, blant annet det egenskapte konseptet «Pulk» i 2013. De siste åra har han vært programleder for talkshowet Studio Sápmi. Han var også med å lede det direktesendte sakte-tv-programmet «Reinflytting minutt for minutt» i 2017.

Lang fartstid i tv-ruta til tross, Pulk var trolig ukjent for flere da han dukket opp blant deltakerne i TV 2s «Farmen kjendis» på nyåret. Kanskje særlig for befolkningen lenger sør i landet.

- «Farmen»-produksjonen ringte etter at de hadde sett meg på «Nytt på nytt» i fjor vinter. Jeg syntes det hørtes ut som en spennende utfordring, og har alltid likt programmet. Å se hva man takler under uvanlige omstendigheter, der man på mange måter er overlatt til seg selv, var det som trigget meg, sier han.

Saken fortsetter under.

LURERI: Det finnes noen spøker som er bedre enn andre. Mina Hadjian forteller om da hun i onsdagens episode av «Farmen kjendis» fikk alle de andre på gården til å gå fem på. Vis mer

Historien om farens drukningsulykke ble såvidt nevnt i en tidligere episode denne uka, der Pulk har et følesesladd øyeblikk sammen med Svein «Charter-Svein» Østvik. Det tv-seerne derimot ikke vet, er at Pulk har opplevd å miste enda en av sine nærmeste, etter innspillingen.

- En klippe i livet mitt

12. februar døde Pulks stefar, Ole Henrik Pentha, som følge av kreftsykdom. Pentha kom inn tv-profilens liv få år etter farens død, og tok på mange måter over rollen som forelder.

<strong>VIKTIG STØTTE:</strong> Ronald Pulk og stefaren avbildet sammen en gang på 80-tallet. Foto: Privat
VIKTIG STØTTE: Ronald Pulk og stefaren avbildet sammen en gang på 80-tallet. Foto: Privat Vis mer

- Han er det nærmeste jeg har kommet en farsfigur, og var en klippe i livet mitt. På mange måter er det han som har gjort meg til den jeg er i dag, så det er tungt å miste ham. Heldigvis er vi mange som trøster hverandre, forteller Pulk, og refererer til sin store søskenflokk.

- Jeg har et nært forhold til søsknene mine, og det er fint å være mange i sorgen. Jeg har også tilbrakt mye tid med moren min den siste uka, som naturlig nok har det vondt og er litt redd for framtida. Men hun er ved godt mot, legger han til.

«Da han ble syk, skjønte vi hvilken vei det ville gå. Samtidig gikk det veldig fort.»Ronald Pulk (39)

Pulk forteller at stefaren var frisk fram til han fikk kreftdiagnosen, og fikk behandling helt fram til et par dager før han døde.

- Da han ble syk, skjønte vi hvilken vei det ville gå. Samtidig gikk det veldig fort, forteller han.

Elsket «Farmen»

Stefaren rakk å se Ronald Pulk innta «Farmen»-universet på tv, før han gikk bort. Selv skal han ha vært svært begeistret over 39-åringens realitydeltakelse, forteller Pulk.

Saken fortsetter under videoen.

REGELBRUDD: Runar Søgaard sto i bresjen for en storslått pizza-fest på Farmen Kjendis-gården under innspillingen. Det ville ikke Ronald Pulk være med på. Vis mer

- Han var veldig gira, og opptatt å av få det med seg på tv. Jeg tror han var veldig fornøyd med det han så, humrer Pulk.

I utgangspunktet hadde 39-åringen tenkt til å fortelle om stefarens bortgang på sosiale medier. Han synes det er like greit å gjøre det gjennom media.

- Når man har snakket om det offentlig, så slipper folk å være redde for å ta det opp med meg. Det kommer til å gå bra med meg - nå skal jeg bare ta tida til hjelp, forteller han.

LES OGSÅ: Sendte nakenbilde til «Farmen»-gården

EXIT: Christer Rødseth reagerer på at Erik Sæter brøt løftet sitt, etter at kokken måtte forlate gården. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer