Mistet Amanda-kjolen

Ingeborg Heldal måtte ty til nødløsning før prisutdelingen i Haugesund.

HAUGESUND: (SEOGHØR.NO): Ingeborg Heldal var i Haugesund fredag kveld for å dele ut prisen til årets nykommer under Amanda. Viasats filmekspert elsker glitter og glamour og skinner ofte på fest.

Heldal er tidligere redaktør i motemagasinet Cosmopolitan og vet hva som kreves når man inntar den røde løperen. Derfor var det krise da hun skjønte at antrekket hun hadde planlagt til prisutdelingen var forsvunnet. 

- Det gikk med et nødskrik. Vi hadde egentlig sydd en annen kjole som ble borte i frakt. I dag tidlig hadde jeg ingen kjole. Det var litt stress, men fantastiske Kathrine Nørgård klarte å få frem en ny kjole og plan B ble likevel en veldig god plan, sier Heldal til Seoghør.no. 

Hvordan reserve-kjolen kom frem vet hun ikke, men Heldal takker den norske designeren for at hun slapp å ikle seg Evas drakt på Amanda. 

- Jeg er ikke sikker på hvordan den kom frem, om noen kjørte den eller om hun hadde den på et showroom på Vestlandet, men den kom på hotellet på formiddagen, avslører hun.

Selv om det ikke ble den planlagte kjolen var ikke alt overlatt til tilfeldighetene da Ingeborg skred oppover den røde løperen. 

- Jeg tenker alltid på Hollywood og Joan Collins. Hva ville Alexis gjort? Jeg er inspirert av Hollywoodglamour, kanskje ikke fra i år, men fra en litt svunnen tid. 

Her kan du se video med alle kjolene fra Amanda! 

Den tidligere moteredaktøren utpekte Pia Tjelta som kveldens best kledde. Skuespilleren stjal all oppmerksomhet i sin spesialsydde, røde Leila Hafzi-kjole til over 90.000 kroner. Heldal synes det er gøy at så mange valgte norsk design.

- Menn må ha smoking og jentene må pynte seg på Amanda. Mange stjerner velger norsk design og det synes jeg er flott, understreker hun overfor Seoghør.no.

LES OGSÅ: Derfor ble det ingen kjoleskift