HENTET LILLEBROR: I 2006 var Madonna i Malawi og hentet lille David Banda på et barnehjem. Nå risikerer hun å ikke bli hans mamma likevel. Her er han sammen med søsteren Lourdes og broren Rocco.
HENTET LILLEBROR: I 2006 var Madonna i Malawi og hentet lille David Banda på et barnehjem. Nå risikerer hun å ikke bli hans mamma likevel. Her er han sammen med søsteren Lourdes og broren Rocco.Vis mer

Mister Madonna sønnen?

Advokater vil hindre Madonna i å adoptere David Banda.

SEHER.NO: Superstjernen Madonna (49) møter motstand fra en gruppe av advokater i Malawi som kjemper for å hindre hennes adopsjon av toåringen David Banda.

Aktivister i det afrikanske landet krever at loven endres for å hindre utenlandsadopsjon, i frykt for at Madonnas eksempel skal sette igang en strøm av adopsjoner til Vesten, ifølge nettstedet CBS4Denver. 

Adopsjonen av David i 2006 skapte kontorverser over hele verden fordi guttens far hevdet han ikke hadde skjønt hva han hadde skrevet under på.

 Flere barnerettighetsorganisasjoner beskylder stjernen for å misbruke et fattig land. Nå må Madonna møte i retten i Malawi for å svare for seg.

Popsangeren og  hennes regissørektemann Guy Ritchie har søkt til Malawis høyesterett om å utsette en ventende adopsjonshøring til slutten av april, fordi det krasjer med hennes planer om å promotere sitt nye album Hard Candy.

Madonna og Guy har lenge sett ut til å ha overbevist det malawiske embetsverket med sine egenskaper som foreldre og det er forventet at en dommer skal formelt godkjenne adopsjonen i neste rettsmøte.

Men en gruppe av borgerrettighetsadvokater gjør nå alt for å kjempe mot rettens avgjørelse.
Madonna har fra før datteren Lourdes (13) fra et tidligere forhold og  sønnen Rocco (7) sammen med Ritchie. 

LES OGSÅ: Ekteskapet i en tynn tråd?