Mister jobben etter Sundnes-refs

- Han går i strupen på enkeltpersoner som betyr mye for NRK.

FÅR IKKE SOMMERJOBB: Jostein Pedersen skulle etter planen jobbe for NRK Nordland i sommer, men nå er planene avlyst. Foto: Oddvar Walle Jensen
FÅR IKKE SOMMERJOBB: Jostein Pedersen skulle etter planen jobbe for NRK Nordland i sommer, men nå er planene avlyst. Foto: Oddvar Walle Jensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Jostein Pedersen (50) - også kjent som GP-Jostein - gikk lørdag ut i VG og fortalte at han ikke er helt fornøyd med NRKs valg av programleder i Melodi Grand Prix.
 
- Jeg skjønner ikke hva NRK tenker på når de har ansatt programleder. Per Sundnes er nødt til å være Norges dårligste programleder. Språket er ikke bra, og det er flere grove faktafeil om Grand Prix som ikke burde kommet igjennom. Dette er pinlige faktafeil, sa Pedersen til VG.

NRK, derimot, er svært fornøyd med Per Sundnes sine prestasjoner som GP-kommentator, og Pedersens utspill skal ha fått statskanalen til å se rødt, og nå tar ledelsen affære, skriver Aftenposten.

I sommer skulle Jostein Pedersen etter planen ha jobbet som sommervikar i NRK Nordland, men det blir det nå en brå slutt på.

Grethe Gynnild Johnsen, direktør i distriktsdivisjonen i NRK, som er sjef over alle DK-kontorene i NRK, sier at NRK Nordland har bestemt seg for å ikke inngå noen kontrakt med Pedersen i år. Grunnen til at han ikke får sommerjobben skal være fordi et hvert ansettelsesforhold til NRK krever en viss respekt for sin arbeidsplass og sine kollegaer.


– Her går han i strupen på enkeltpersoner som betyr mye for NRK, og det er veldig uheldig. Det skaper betydelige problemer for oss i NRK, hvis vi skulle engasjere folk som ikke viser respekt for sine kolleger. Jeg er særdeles lite raus overfor kolleger som går til slike angrep på sine kolleger i det offentlige rom. Dette burde han tatt på kammerset, sier Gynnild Johnsen til Aftenposten.no.

Jostein Pedersen var imidlertid fullstendig uvitende om avgjørelsen fra NRK når Aftenposten.no ringte tirsdag.


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: Husker du denne jenta?


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer