Ivanka Trump:

Mister jobben - hva nå?

Ivanka Trump står overfor et veiskille av nokså sprikende valgmuligheter.

NYTT LIV: Ivanka Trump kan trolig velge og vrake jobbtilbud i tiden som kommer. Hva hun faktisk bestemmer seg for, er det store spørsmålet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
NYTT LIV: Ivanka Trump kan trolig velge og vrake jobbtilbud i tiden som kommer. Hva hun faktisk bestemmer seg for, er det store spørsmålet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump (74) har gjennom hele perioden som president dratt nytte av barna sine, og kanskje særlig datteren Ivanka (39). Det tok ikke lang tid før hun ble ansatt som rådgiver i hans innerste sirkel, en posisjon hun har nytt godt av i flere år - tross anklager fra venstresiden om nepotisme.

Før den tid var hun også innom Trump Organization, hadde sitt eget klesmerke, designet smykker og var dommer i «The Apprentice». Hun er også mor, og har sammen med ektemannen Jared Kushner (39) tre barn.

GODT GIFT: Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner jobber begge tett med presidenten. Nå er begges fremtid usikker. Foto: AP Photo/Evan Vucci, NTB
GODT GIFT: Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner jobber begge tett med presidenten. Nå er begges fremtid usikker. Foto: AP Photo/Evan Vucci, NTB Vis mer

Både Ivanka og Jared må innen januar finne seg nye arbeidsplasser. Han har fungert som seniorrådgiver for presidenten, men får tvilsomt plass i Bidens nye gjeng. Det er også tvilsomt at Ivanka forblir i politikken, en yrkesvei hun aldri leflet med før faren stilte til valg.

Flere medier stiller derfor nå det store spørsmålet: Hva skal USAs førstedatter gjøre fremover?

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Flere muligheter

Ifølge The Guardian er det sannsynlig at Ivanka vil returnere til Trump Organization. Det skal likevel nevnes at dette trolig ikke blir den mest stabile arbeidsplassen i verden når faren går av som president.

Distriktsadvokatkontoret på Manhattan vil nemlig ha kloa i Trumps selvangivelse, som inngår i det som omtales som en kompleks etterforskning av presidentens økonomi. Det hevdes at det er blitt utført økonomisk kriminalitet i Trump Organization i en årrekke.

Det er blant annet snakk om at organisasjonen skal ha blåst opp verdien av flere eiendommer, deriblant Seven Springs utenfor New York.

TILBAKE?: Det spekuleres nå på om Ivanka kommer til å returnere til Trump Organization. Det er likevel ikke det beste tidspunktet akkurat nå. Her er hun fotografert i Trump Tower i New York i november 2016, kort tid etter at faren ble utropt til valgets vinner. Foto: AP Photo/ Evan Vucci, NTB
TILBAKE?: Det spekuleres nå på om Ivanka kommer til å returnere til Trump Organization. Det er likevel ikke det beste tidspunktet akkurat nå. Her er hun fotografert i Trump Tower i New York i november 2016, kort tid etter at faren ble utropt til valgets vinner. Foto: AP Photo/ Evan Vucci, NTB Vis mer

Dette har den nå fengslede Michael Cohen selv fortalt, fordi det skulle gi Donald Trump mer gunstige lån og forsikringsavtaler.

Dersom det skulle vise seg å stemme, er det tvilsomt her Ivanka Trump vil være ansatt.

Den britiske avisen skriver også at et comeback i moteverden virker lite sannsynlig. Ivankas klesmerke eksisterer nemlig ikke lenger. Flere store kjeder bestemte seg for at de skulle slutte å føre presidentdatterens klær for noen år siden, og skyldte på dårlige salgstall.

FADESE: Ivanka Trumps karriere som designer fikk en bråstopp da faren vant valget. Her promoterer hun egne smykker i Las Vegas i 2014. Foto: Broadimage/REX, NTB
FADESE: Ivanka Trumps karriere som designer fikk en bråstopp da faren vant valget. Her promoterer hun egne smykker i Las Vegas i 2014. Foto: Broadimage/REX, NTB Vis mer

Hun ble blant annet anklaget for å produsere klærne sine uetisk i utviklingsland. I tillegg fikk hun passet klekkelig påskrevet da hun promoterte sitt eget armbånd under et tv-intervju sammen med faren.

Etter det tok det ikke lang tid før hun offentliggjorde at merket skulle legges ned. Den gang skyldte hun imidlertid på at det ikke var forenelig med å jobbe i Washington, D.C., selv om flere spekulerte på at det handlet mer om økonomi og omdømme.

Hun skal heller ikke være spesielt godt likt i motebransjen. Flere designere har høsten 2020 støttet Joe Biden og Kamala Harris offentlig, selv de Ivanka en gang menget seg med som ung kjendisdatter i New York.

SKO TIL BESVÆR: Ivanka har designet klær, sko og smykker, og har fått varene sine solgt hos flere store kjeder. Den tiden er nå forbi, og hun gjør tvilsomt comeback. Her viser hun frem en sko hun lagde for kjeden Macy's i 2011. Foto: AP Photo/Charles Sykes, NTB
SKO TIL BESVÆR: Ivanka har designet klær, sko og smykker, og har fått varene sine solgt hos flere store kjeder. Den tiden er nå forbi, og hun gjør tvilsomt comeback. Her viser hun frem en sko hun lagde for kjeden Macy's i 2011. Foto: AP Photo/Charles Sykes, NTB Vis mer

Mulig comeback?

Det står heldigvis ikke på muligheter for Ivanka, og det har dukket opp flere spekulasjoner i kjølvannet av farens nederlag. OK! Magazine hevder at Trump-familien har mottatt drøssevis av tv-tilbud, og at spesielt Ivanka er ettertraktet.

En kilde, som skal være en av tv-bransjens største, sier at det ikke kan anses som rart om Trump-barna plutselig dukker opp på skjermen. Sett bort fra tilbud om egne tv-program, er selvsagt muligheter som amerikanske «Skal vi danse» tilgjengelig.

Ivanka har faktisk ikke vært helt fremmed for ideen. I et intervju med RealClearPolitics forrige uke uttalte Ivanka at hun er en pragmatiker i alt hun gjør, og at det derfor ikke er utenkelig at hun fort kan trives foran et kamera.

I likhet med farens påståtte tro på at politikk handler om mennesker i stedet for partier, sa Ivanka at hun identifiserte seg som en Trump-republikaner.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

Ingen nød

På spørsmål om hun ville betrakte seg selv om en populist, svarte hun:

- For å være helt ærlig, så tror jeg mange av disse merkelappene fungerer veldig begrensende når det kommer til hvordan du identifiserer deg selv … Men akkurat den merkelappen kaster jeg ikke fra meg, skal hun ha sagt.

Hva Jared Kushner skal gjøre nå, er heller ikke kjent. Ifølge Vanity Fair skal han ha anbefalt svigerfaren å anerkjenne nederlaget, noe han altså foreløpig ikke har gjort.

Magasinet skriver at Kushner trolig gjorde dette for å sette seg selv i et bedre lys. På den måten bedrer han også sjansene sine når han må ut av administrasjonen.

- Jared tar bare vare på Jared, skal en annen Trump-rådgiver ha uttalt.

VEKKER OPPSIKT: For kort tid siden var ivrige Twitter-brukere overbevist om at Donald Trump hadde leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Om ekteparet blir værende i hovedstaden med barna, eller om de reiser tilbake til New York, vil tiden vise. Det er imidlertid ganske sikkert at de ikke kommer til å slite økonomisk.

For mens Donald Trump gjør alt i sin makt for å holde selvangivelsene sine unna offentligheten, har ekteparet offentliggjort sine. Citizens for Responsibility and Ethics skriver at ekteparet tjente mellom 36 millioner til 157 millioner dollar i 2019.

Fire millioner av disse dollarene skal alene ha kommet fra Trump Hotel i Washington, D.C., som gikk rett inn på Ivankas konto.

Selv om begge er unge og trolig vil få seg nye jobber i fremtiden, haster det altså ikke. De kunne pensjonert seg i januar begge to, og levd helt fint på oppsparte midler og fond.

LES OGSÅ: Ny lekkasje sjokkerer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer