Mari Haugersveen:

Mister håret etter fødselen

Den tidligere realityprofilen sliter med hårtap etter fødselen i desember.

FALLER AV: Mari Haugersveen, kjent fra blant annet «Tigerstaden», har mistet mye hår etter fødselen. Video: Mari Haugersveen / Privat Vis mer
Publisert

I desember i fjor ble den tidligere «Tigerstaden»-profilen Mari Haugersveen (38) mor til sin andre sønn da Charlie så dagens lys. 38-åringen har også sønnen Henry (5) fra et tidligere forhold.

Tobarnsmora har tidligere fortalt at hun synes det har vært tøft å gå gravid. Eldstemannen Henry hadde også kolikk da han var nyfødt, noe hun priser seg lykkelig over at Charlie har sluppet unna.

Nå har den yngste sønnen blitt snart fem måneder gammel, men fortsatt opplever Haugersveen negative endringer på kroppen som følge av fødselen.

Eks-realityprofilen sliter nemlig med håravfall, og oppdaget for noen uker siden at håret hennes hadde blitt vesentlig tynnere. Haugersveen opplevde det samme etter sin første fødsel.

LEI: Mari Haugersveen la ikke skjul på at graviditeten tæret på kreftene hennes. Video: Rød Løper Video: Rød Løper Vis mer

Har fått viker

Fenomenet er ikke helt ukjent for kvinner som nylig har født barn. Hårtapet skyldes ifølge Ammehjelpen hormonforandringer etter fødselen. Håret man ikke mistet under svangerskapet, vil da begynne å falle av.

HÅRTAP: Mari Haugersveen har mistet mye hår, men trøster seg med at det gror ut igjen. Foto: Privat
HÅRTAP: Mari Haugersveen har mistet mye hår, men trøster seg med at det gror ut igjen. Foto: Privat Vis mer

Det varierer hvor mye hår kvinner mister. Hårtapet er imidlertid helt normalt og skjer uavhengig om man ammer eller ikke, ifølge nettsida. Mari Haugersveen sier at hun har fått viker, i tillegg til at større områder på hodet hennes mangler hår.

- Det er veldig vanlig. I svangerskapet mister man ikke noe særlig hår, da har man som regel en fantastisk hårmanke, i hvert fall hadde jeg det. Men nå ser man hodebunnen gjennom håret, sier tobarnsmora til Se og Hør.

Haugersveen har oppdaget hårtapet gradvis den siste tida. I forrige uke delte hun et bilde på Instagram av håret, hvor hun humoristisk spurte om flere andre hadde blitt skalla etter at de fødte barn.

NYBAKTE FORELDRE: Mari Haugersveen og ektemannen Andreas Garmark ble foreldre 1. desember. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NYBAKTE FORELDRE: Mari Haugersveen og ektemannen Andreas Garmark ble foreldre 1. desember. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Da fikk 38-åringen mange tilbakemeldinger fra kvinner som har opplevd det samme.

- Det er litt tynt i luggen. Man kjenner det jo også godt når man drar hånda gjennom håret, sier Haugersveen, som er glad for at det heldigvis gror ut igjen:

- Man kaller det jo ammehår når det begynner å komme ut igjen. Det skjer i hele håret, men synes spesielt godt langs panna. Nå er jeg i stadiet der håret er borte, og det ikke har kommet noe mer ut enda. Så vi får håpe det kommer.

BESTEMT SEG: Etter seks uker, har Mari Haugersveens sønn endelig fått navn. Video: Privat Vis mer

Utsetter dåpen

Etter den første fødselen løste Haugersveen hårproblemet ved å farge det litt mørkere, slik at det ikke syntes like godt. Nå som hun er lys i håret, synes det bedre, sier hun.

- Men også da mistet jeg så sinnssykt mye hår. Jeg fikk skikkelig høye viker. Noen har jo naturlige viker, men man merker det ganske godt når man ikke har det, sier 38-åringen til Se og Hør.

Mens håret gror ut igjen har Haugersveen nok av andre ting å holde på med. Sønnen Charlie skulle opprinnelig døpes denne våren, men det har blitt utsatt til juni som følge av pandemien.

Haugersveen er nå hjemme med barnet, og selv om det blir en del våkenetter, stortrives hun med å være tobarnsmor.

SYV ÅR SIDEN: Linni Meister Therese Haugsnes, Mari Haugersveen og Carina Dahl var med i realityserien «Tigerstaden» på TV 2 i 2012. De to sistnevnte oppsummerer hva de husker best. Vis mer

- Det blir våkenetter i perioder. Noen netter er veldig bra, og andre ikke. Han kan være våken i to timer, men han er veldig grei. Han gråter ikke og sånn. Jeg sover utrolig lett, så det er en litt dårlig kombinasjon, sier hun.

Eldstesønnen Henry hadde kolikk da han var liten, og Haugersveen har tidligere fortalt til Se og Hør at hun er svært glad for at Charlie slipper de smertene som storebroren hadde.

LES OGSÅ: - Vi er sammen igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer