MISTET KRONEN: Det var ikke bare bare å bli kåret til Frøken Norge for Stavangerjenta Lene Egeli (21) Foto: Per Ervland
MISTET KRONEN: Det var ikke bare bare å bli kåret til Frøken Norge for Stavangerjenta Lene Egeli (21) Foto: Per ErvlandVis mer

Missen mistet krona

Det ble litt mye på èn gang for Frøken Norge-vinner Lene Egeli.

SEHER.NO: Det var Stavangerjenta Lene Egeli (21) som stakk av med den gjeve tittelen Frøken Norge 2008, men bare sekunder etter hun hadde mottatt kronen, ramlet den av henne.
Missegeneral Geir Hamnes var redningen og kom løpende til for å krone Lene på nytt.

Søndag kveld var det duket for kåringen av årets Frøken Norge på Thon Hotell i Lillestrøm, men først i kveld ble finalen sendt på TVNorge, hvor vinneren ble avslørt.

Værdame Vibeke Klementsen (32) var programleder for showet, og det var ti skjønne frøkner som ga alt på scenen for å sjarmere juryen én siste gang.

Showet startet med at jentene viste seg i hverdagstøy og klappet ivrig med mens rappeduoen Erik og Kriss underholdte på scenen. Deretter gjorde Aylar comeback i Frøken Norge, da hun framførte den sydlandske låten ”Mamacita” sammen med popkollega Youssef. Missekandidatene lot seg rive meg og danset heftig rundt på scenen, kun i ført bikini.

Aylar stilte selv som Frøken Norge-finalist i 2000, og skapte oppstyr da hun ble diskvalifisert fra konkurransen på grunn hennes pornofortid. Det så likevel ut som hun trivdes godt med å være tilbake på scenen, i anledningen iført en utfordrende, hvit kjole.

Etter pausen fikk vi møte de 10 finalistene èn gang til, denne gangen i flotte aftenkjoler. Da det omsider var tid for dommen, var det Mariann Birkedal (21) fra Stavanger, Lene Egeli (21) fra Stavanger og Lena Bjørnås (26) fra Bardufoss som kom til superfinalen, og det var en tydelig overrasket Mariann som sto igjen.

- Det er to sterke kandidater jeg står her sammen med. Skal jeg være ærlig hadde jeg aldri trodd jeg skulle stå her.

Spenningen var stor i salen da missegeneral Geir Hamnes kom på scenen med konvolutten som avslørte hvem som ble årets vinner, og til slutt var det Stavangerjenta Lene Egeli (21) som stakk av med den gjeve tittelen Frøken Norge 2008. Den sympatiske skjønnheten mottok gråtkvalt tiaraen, og forfjamset som hun var, ramlet kronen av hodet hennes. Geir Hamnes var redningen og kom løpende til for å krone Lene på nytt.
 
- Det er helt uvirkelig! Ingen ting kan måle seg med dette, utbrøt skjønnheten til Seher.

Konkurransen startet med 2110 påmeldte jenter, og i de siste 3 ukene har finalistene blitt redusert fra 50 til 10, og det har vært en hard konkurranse i følge Egeli.

- Alle ti var verdige finalister, men jeg håpet jo selvfølgelig at det var jeg som skulle vinne.

Til vanlig jobber den nye Frøken Norge på SFO mens hun tar modelloppdrag. Hun har tidligere deltatt i TV-programmet Top Model på TV3, hvor hun endte på en 2.plass. Nå skal hun representere Norge i Miss Universe og Miss World.

I tillegg til å delta i de internasjonale finalene, får årets Frøken Norge-vinner blant annet en bil, Thailandtur, samt flere kjoler og skjønnhetsprodukter.

Hele Norges Grand Prix-dronning, Maria Haukaas Storeng (24) holdt også et forrykende show på Thon Hotell, da hun framførte ”Hold On Be Strong”, låten som hun skal representere Norge med i Eurovision-finalen i Beograd i mai.

Det er det 10. året Frøken Norge arrangeres, og i fjor var det Kirby Ann Basken (22) og Lisa Mari Moen Jünge (19) som henholdsvis representerte Norge i Miss Universe og Miss World.

Følgende 10 skjønnheter kjempet om Frøken Norge-kronen:
Tonje Garvik (Ulsteinvik), Hanne Sagstuen (Narvik), Lene Egeli (Stavanger), Julia Iversen (Bergen), Mariann Birkedal (Stavanger), Farsaneh Davodi (Oslo), Line Rasch Rogne (Trollåsen), Jeanett Paulsen (Lørenskog) og Lena Bjørnås (Bardufoss).

Les stort intervju med vinneren tirsdag!

Se bilder av vinneren her!

FLOTT I BIKINI: Jentene danset i bikini mens Aylar opptrådde. Foto: Per Ervland
SPENNING: Mariann Birkeland, Lene Egeli og Lena Bjørnås var de tre jentene som kom til superfinalen. Foto: Per Ervland
OVERRASKET: En tydelig overrasket Lene hører navnet sitt bli ropt opp. Foto: Per Ervland
OVERRASKET: Lene var svært overrasket når navnet hennes ble ropt opp. Foto: Per Ervland
GA FRA SEG KRONEN: Fjorårets vinner Kirby Ann Basken overrake kronen til årets vinner Foto: Per Ervland
RØRT TIL TÅRER: Tårene trillet i det lene fikk kronen på hodet. Foto: Per Ervland
RØRT: Det var en svært rørt og overrasket vinner. Foto: Per Ervland
GRATULASJONER: Resten av finalistene var tidlig ute med å gratulere vinneren. Foto: Per Ervland
GRATULERTE: Katrine Sørland var stolt over Lene: -Så bra at det var en Stavangerjente som vant! Foto: Per Ervland