PEN SØSTER: Sophia Loren er favorittkvinnen til nonnemissekonkurransens arrangør. Her er hun fra filmen "White Sister" fra 1971. Foto: Stella Pictures
PEN SØSTER: Sophia Loren er favorittkvinnen til nonnemissekonkurransens arrangør. Her er hun fra filmen "White Sister" fra 1971. Foto: Stella PicturesVis mer

Missekonkurranse for nonner

På nettet skal den vakreste nonnen kåres.

SEHER.NO: En italiensk prest og teolog har gått ut med at han organiserer en online skjønnhetskonkurranse for nonner. Med det uvanlige forslaget ønsker han å gjøre nonnene mer synlige i den katolske kirken, og bekjempe stereotypene om at de er gamle og kjedelige.

"Miss Sister 2008"-konkurransen starter i september på en blogg som drives av presten Antonio Rungi, og her skal nonner fra hele verden få mulighet til å vise fram sitt arbeid og sitt image.

- Nonner er litt ekskludert og marginalisert i den geistlige verdenen, sier Rungi til nyhetsbyrået Associated Press etter at italienske medier fanget opp ideen.
- Dette blir en anledning til å gjøre deres bidrag mer synlig.

Rungi er teolog og skolelærer fra Napoli-området. Han sier at leserne har en måned på å stemme frem den nonnen de ser på som en rollefigur.

Nonnene skal fylle ut en profil med informasjon om deres liv og kall, i tillegg til et bilde. Det er opp til nonnen selv om hun ønsker å posere med hodet tildekket på tradisjonelt vis eller ikke.

- Vi skal ikke stille opp nonnene i badedrakter, men å være stygg er ikke et krav for å bli nonne. Ytre skjønnhet er en gave fra Gud, som vi ikke må skjule, utdyper Rungi.
Presten forteller videre at han fikk ideen fra nonner som han jobber og ber sammen med jevnlig.
På spørsmål om hvem som er Rungis favorittkvinne, svarer han:

- Sophia Loren.

Hun spilte nonne i filmen "White sister" fra 1971.

- Dette er et initiativ som undergraver rollen til nonner som har dedikert sitt liv til Gud, sier Alberto Giannino, lederen for den italienske foreningen for katolske akademikere.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no!

LES OGSÅ: - Jeg er ingen nonne!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.